V zajetí démonů 2 / The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist – recenze

v_zajeti_demonu_2_plakatJe lepší koupit si novostavbu nebo bydlet v domě s historií?
 
 
 
Režisér James Wan neumí moc odpočívat a servíruje nám další ze svých hororů. Do boje opět povolal duo Ed a Lorraine Warrenovi, kteří se musí vypořádat s dalším nepřizpůsobivým démonem. Lorraine (Vera Farmiga) si sice chce dát od psychicky náročného povolání na čas pauzu, ale její manžel Ed (Patrick Wilson) ji přemluví k cestě do severního Londýna, aby tam pomohli svobodné matce čtyř dětí. V jejich domě se totiž dějí nadpřirozené věci.

Wan již nejednou předvedl, že umí vybudovat hutnou atmosféru.Horor V zajetí démonů 2 je inspirovaný skutečnou událostí Poltergeist z Enfieldu, jedním z nejznámějších a nejvíce zdokumentovaných případů řádění poltergeista. Wan již nejednou předvedl, že umí vybudovat hutnou atmosféru, při které nám hrůzou vstávají chloupky na rukách, a přitom nám prakticky nic děsuplného neukáže. Navíc, téma domu zamořeného duchy tu už bylo nesčetněkrát a je jedno, jestli se jedná o skutečný či vymyšlený případ. Ona naše fantasie dokáže mnohdy více, než stovky počítačových triků.

O odlehčení a oddálení infarktových stavů se postará Patrick Wilson, který se chopí kytary a vystřihne romanticky i humorně laděné hudební číslo ala Elvis Presley s písní Can’t Help Falling In Love. O to více přilneme jak k němu, tak jeho filmové manželce a máme o ně opravdu upřímný strach.

Wan má slušně našlápnuto a zdá se, že V zajetí démonů 2 bude bezchybným hororem. Bohužel ale slušně vystavěná atmosféra se začne lehce hroutit ve chvíli, kdy se do filmu začíná vtírat to, co tu nechceme. Jedním ze záškodníků je postavička z dětské říkanky, která není nejen dobře technicky zvládnutá, ale do celkového konceptu se nehodí a působí až směšně. Stupeň napětí sráží i až přemrštěné zkoumání toho, zda si to „strašení“ celá rodinka vlastně nevymýšlí. Máme se tedy bát nebo se proměnit v detektivy a hledat silonová vlákna a reproduktory?

Pokud jste viděli V zajetí démonů z roku 2013, víte téměř do puntíku, co od pokračování očekávat. Wan opět potvrzuje, že nás umí vystrašit, a to nejenom „lekačkami“, ale i opravdu děsuplnou atmosférou. Tentokrát se nám do snímku namotalo i trochu romantiky, vtipu a detektivního pátrání, což sice celkovou kontinuitu V zajetí démonů 2 narušuje, ale na druhou stranu potěší publikum se slabším srdíčkem.
 
 

Nezamykejte děti ve svém pokoji, nemusí to dopadnout dle vašich představ.

v_zajeti_demonu_2_foto_07
 
 

V pět odpolední čaj, o hodinu později schůzka s démonem…

v_zajeti_demonu_2_foto_02
 
 

Duchové očividně nejsou moc pořádkumilovní.

v_zajeti_demonu_2_foto_03
 
 

70%

V zajetí démonů 2 / The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist

Pokud jste viděli V zajetí démonů z roku 2013, víte téměř do puntíku, co od pokračování očekávat. Wan opět potvrzuje, že nás umí vystrašit, a to nejenom „lekačkami“, ale i opravdu děsuplnou atmosférou. Tentokrát se nám do snímku namotalo i trochu romantiky, vtipu a detektivního pátrání, což sice celkovou kontinuitu V zajetí démonů 2 narušuje, ale na druhou stranu potěší publikum se slabším srdíčkem.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací