Osvěžte se v létě filmy!

televize_otaznik_plakat_ck_v2Pokud už padáte horkem či únavou, snímky s vodní tématikou vás zase postaví na nohy.

Během prosluněných letních dnů by se asi každý z nás chtěl pořád válet u vody, ideálně s chladivým drinkem nebo dobrou knížkou v ruce. Někdy ale není dost času, počasí nám nepřeje, nebo máme k dispozici jen přeplněné koupaliště, kde si klid neužijeme ani se špunty v uších. Variantou je pustit si nějaký kvalitní (ehm, nebo alespoň zábavný) snímek, kde se s vodou nešetří. Ať už máte náladu na pohádku, dobrodružství nebo pořádné mrazení v zádech! A co vám doporučujeme?

Pláž

I když v Titanicu bylo vody samozřejmě dost a dost, dáme vám tip na jiný film s Leonardem DiCapriem, kde to šplouchá. Navíc s vynikajícím soundtrackem. Pobyt na nádherném „tajném“ ostrově po boku krásky v plavkách bude divák Leovi závidět jen chvíli. Atmosféra se brzy vyostří, protože ani tento ráj na Zemi není dokonalý.

Čelisti

Steven Spielberg natočil nesmrtelnou klasiku o téměř nesmrtelném žralokovi, který terorizuje poklidné městečko Amity. Přestože je snímek už z roku 1975, špičkový filmový um nestárne. Rozhodně by měl patřit k základnímu arzenálu každého filmového fanouška. Je přece nutné znát původ jedné z nejslavnějších dramatických melodií…

Piráti z Karibiku

Zábavná a svižná dobrodružství piráta Jacka Sparrowa, čili hereckého chameleona Johnnyho Deppa, se dočkala několika pokračování. Sekundovala mu třeba odvážná Keira Knightley, krásná Penélope Cruz nebo Orlando Bloom, a život jim komplikoval třeba vždy báječný Geoffrey Rush. Skvělá oddychovka, které se v rámci žánru skoro nic nevyrovná.

Propast

O mnoho mladší není ani sci-fi Propast s Edem Harrisem, přesto také stojí za vidění – přece jen jde o film Jamese Camerona. Snímek nás vezme opravdu hodně hluboko pod hladinu, což samo o sobě slibuje hutnou, klaustrofobickou atmosféru. Běžní pracovníci vrtné věže jsou požádáni, aby se pokusili zachránit posádku havarované jaderné ponorky a navíc deaktivovat její náklad. Krom podezřelých náznaků přítomnosti mimozemské civilizace navíc některé hrdiny začne trápit známá ponorková nemoc.

Otevřené moře

Daniel se Susan jsou unavený pár, který nutně potřebuje dovolenou, a to nejen kvůli odpočinku, ale také kvůli upevnění svého vztahu. Proto jim výlet na potápění připadá jako dobrý nápad. Kvůli nešťastné shodě okolností ale výletní člun odjede bez nich a dva bezbranní lidé se ocitají na širém moři. Začíná boj o přežití. I když bohužel nemají čím bojovat…

Bod zlomu

Akční thriller, ve kterém se na vlnách moře i adrenalinu prohání mladičký Keanu Reeves a Patrick Swayze. Vypráví o dobrodružném životě surfařů v Los Angeles, mezi které se vmísí agent FBI Johnny Utah (Reeves) ve snaze odhalit skupinu bankovních lupičů. Práce v utajení se mu ale v tomto případě dostane pod kůži. Snímek se sice loni dočkal předělávky, ale doporučujeme spolehnout se na originál z roku 1991.

Oceány

Pokud máte blízko k přírodě a dokumentům, pak vás osloví nádherně zpracované, reálné záběry živočichů obývajících vodní hlubiny, podkreslené strhující hudbou. Citlivě zaznamenané a někdy až neuvěřitelné scény jsou lepší než kdejaký vymyšlený scénář. Režiséři Jacques Perrin a Jacques Cluzaud se svým týmem kameramanů prokazují velké filmařské umění a skvělé estetické cítění.

Ponyo z útesu nad mořem

Hravý a okouzlující animovaný příběh z dílny slavného Mijazakiho není jen pro děti, ale pro každého s mladistvou duší. Vypráví o malém chlapci jménem Sosuke, který zachrání zlatou rybku a udělá si z ní kamarádku. Ve skutečnosti jde ale o mořskou princeznu, která se kvůli oddanému přátelství chce stát člověkem. Tím ale odstartuje sérii událostí ohrožujících celý svět.

Hledá se Nemo

Protože k létu, teplu a slunci by měla patřit i dobrá nálada, není nutné se věnovat jen vážným snímkům. Je přece skvělé si občas odpočinout u jednoduché pohádky! Takže se pusťte do dobrodružství se starostlivým Marlinem, zmatenou Dory a neohroženým Nemem. Navíc, pokud vás tenhle příběh baví, potěší vás tvůrci pokračováním s názvem Hledá se Dory.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací