Letní shakespearovské slavnosti 2016 zahájí Večer tříkrálový

letni_shakespearovske_slavnosti_2016pl_obr„Lepší moudrý blázen než bláznivý mudrc.“

Letní teploty se hlásí o slovo a s nimi i další ročník oblíbených Letních shakespearovských slavností, který se koná od 28. června do 3. září 2016. V loňském roce jsme si mohli v premiéře vychutnat milostnou tragédii Romeo a Julie nazkoušenou pod taktovkou režisérské dvojice SKUTR (Lukáš Trpišovský, Martin Kukučka). Letos volba padla na Sváteční komedii Večer tříkrálový, aneb Cokoliv chcete v režii Jany Kališové. „Večer tříkrálový jsem nikdy nerežírovala a asi ho mám z komedií vůbec nejraději. Líbí se mi na něm melanž bezuzdného veselí, melancholie a poezie,“ prozradila režisérka Jana Kališová. V inscenaci se nám představí Tomáš Měcháček (Orsino), Monika Timková (Viola), Ondřej Rychlý (Sebastian), Marie Doležalová (Olivie), Nela Boudová (Marie), Václav Kopta / Milan Šteindler (pan Tobiáš Říhal) a další. Herci Kopta a Šteindler na tiskové konferenci s úsměvem prozradili, že je jejich obsazení, i přes NEshakespearovský vzhled, velmi těší a při ztvárnění opilce využijí svoje letité zkušenosti.

Ve spolupráci s profesorem Martinem Hlinským vznikly dva komponované večery Pocta Shakespearovi, zařazené do programu Letních shakespearovských slavností při příležitosti čtyřstého výročí úmrtí Williama Shakespeara. K oslavám jubilea se připojila i Prague Shakespeare Company s inscenací Richard III.

Celkově se můžeme těšit na 142 představení v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě. Kromě již zmíněného Večera tříkrálového v repertoáru nalezneme hry Romeo a Julie, Mnoho povyku pro nic, Sen noci svatojánské, Veselé paničky windsorské, Jak se vám líbí či Dva šlechtici z Verony. Koncem srpna do Prahy a Brna přicestuje bratislavský soubor s inscenací Michala Vajdičky Othello.

Co: Letní shakespearovské slavnosti 2016

Kde: Praha, Brno, Ostrava a Bratislava

Kdy: od 28. června – 3. září 2016

Za kolik: od 260 Kč

Podrobnosti: LSS 2016

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací