Mezi filmové hvězdy 51. MFF Karlovy Vary patří Willem Dafoe, Charlie Kaufman, Jamie Dornan, Aňa Geislerová a mnozí další

kviff_51_tiskovka_1_foto_11Green Goblin, Christian Grey či Dr. Arnim Zola se budou procházet po Karlových Varech.
 
 
 
Filmoví fanoušci pozor. Již 51. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary je za rohem a s ním i nespočet zahraničních hostů. A jako každý rok, i letos bude na co koukat a s kým se seznamovat. Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii převezme držitel dvou oscarových nominací (Ve stínu upíra, Četa), filmový a divadelní herec Willem Dafoe.

pasolini_2014_foto_13
Willem Dafoe ve filmu Pasolini
Znát ho můžeme z desítek filmů, například Grandhotel Budapešť, Nymfomanka, část I. a Nymfomanka, část II., Prázdniny pana Beana či Spider-Man 3. Ve festivalovém programu nalezneme životopisné drama Pasolini (2. července ve 22:30, Velký sál hotelu Thermal) a drama Poslední pokušení Krista  (3. července ve 23:00, Letní kino).

Scénárista, režisér a producent Charlie Kaufman si přijede pro Cenu prezidenta MFF KV. Tento umělec má na svém kontě tři nominace na Oscara za Věčný svit neposkvrněné mysli, Adaptace a V kůži Johna Malkoviche. První jmenované želízko v ohni za zlatou sošku i proměnil. Festival uvede jeho animované komediální drama Anomalisa.

Světovou premiéru válečného thrilleru Anthropoid bude doprovázet i bohatá herecká a tvůrčí delegace. Po červeném koberci se projde režisér Sean Ellis (Metro Manila, Střepy v hlavě) a herci Jamie Dornan (Padesát odstínů šedi, seriál The Fall), Toby Jones (Captain America:

anomalisa_2015_foto_06
Anomalisa

První Avenger, Captain America: Návrat prvního Avengera, seriál Městečko Pines), Aňa Geislerová (Fair Play, Pohádkář, Líbánky), Alena Mihulová (Domácí péče, Sestřičky), Václav Neužil a Marcin Dorociński.

Tím ale ani zdaleka nekončíme. Mezi další hosty patří například i herečky Adriana Ugarte a Emma Suárez, které nám představí nový film režiséra Pedra Almodóvara Julieta. Emma Suárez spolu se španělským hercem Sergiem Lópezem doprovodí i soutěžní snímek, thriller Nová kůže. Z Hlavní soutěže pochází i drama Prvotní štěstí, které divákům osobně představí německý herec Ulrich Tukur.
 
Co: 51. MFF Karlovy Vary

Kdy: 1. – 9. července 2016

Kde: Karlovy Vary

Podrobnosti: kviff
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací