Vesele záhrobní preview remaku Krotitelé duchů

krotitele_duchu_2016_plakatDnes i žena může obsluhovat protonový paprsek.

Tak komu zavoláte?! Roku 1984 (naštěstí bez účasti Velkého bratra) se dala dohromady čtveřice přátel, aby zbavila současnou Ameriku přebytku bubáků, a podílela se tak na jedné z nejslavnějších paranormálních komedií. Jen tak mimochodem k tomu porazila fiktivní babylonské božstvo v infantilní podobě. Koncem 80. let svými protonovými paprsky patrně uvěznila strašidlo komunismu, které mohlo být totožné s novým protivníkem, Viggem Karpatským. Po rozporně přijatém sequelu se dlouho nic nedělo, dokud se režisér Paul Feig nerozhodl natočit reboot s ženskými postavami. Jelikož ani distributor nebyl, co se týče jeho jména, příliš kreativní, čekají na nás noví Krotitelé duchů.

Jen málokdo by zpochybňoval, že si první dobrodružství týmu v hereckém složení Murray, Akroyd, Ramis a Hudson nezaslouží být zařazeno mezi nehynoucí klasiky. Zájem o sequel byl obrovský a fanoušci jej po pěti letech, navzdory lehké nechuti tvůrců, dostali. Názory na něj jsou již méně jednoznačné, hlavně proto, že mnozí pokládali jeho děj za až příliš podobný originálu. Navzdory tomu publikum nezahořklo a chtělo další pokračování. Trilogie zní vždy lépe než duologie. Nápadů na další díl se zrodilo hned několik, z nichž jeden inspiroval videohru ze světa Krotitelů. Jinak však z plánů nic víc nebylo, i kvůli tomu, že herec Bill Murray odmítal svou účast. Nabízel se tedy remake. Díla režiséra Ivana Reitmana se nakonec zmocnil Paul Feig, jenž byl údajně natolik zvyklý spolupracovat s „vtipnými dámami“, že se týmu okultistů v nové verzi rozhodl změnit pohlaví.

 

Když věříte v duchy, bojujte s nimi!

Filmaře následovaly jeho dvorní herečky – Kristen Wiig a Melissa McCarthy. První si odbyla svůj filmový debut v Malých rošťácích, druhou značně proslavily Ženy sobě (viz níže). Náš příběh začne nečekaným profesním pádem Erin Gilbertové (Wiig). Krátce poté, co získá prestižní místo na Columbijské univerzitě, vyplave na povrch její stará kniha o existenci duchů a kariéra neortodoxní myslitelky je zdánlivě pohřbena. Až na to, že co je zdánlivě mrtvé, může se skutečně vrátit.

Erin se spojí se spoluautorkou své knihy Abby Yatesovou (McCarthy), aby se postavily množícím se přízrakům na Manhattanu, zaštítěny nyní svou firmou Krotitelé duchů. Takže o alespoň něčem měly pravdu… Ovšem potřebují hned zkraje posily a technické zázemí. Zbraně a pasti na duchy navrhne v této verzi jaderná fyzička Jillian Holtzmannová (Kate McKinnon) a jako specialistka na New York se osvědčí zaměstnankyně podzemní dráhy Patty Tolanová (Leslie Jones). Jelikož je tohle především ženský svět, jediný chlap v podniku, Kevin Beckman (Chris Hemsworth), se musí spokojit s trapnou úlohou recepčního. Mužnosti z něj vyzařuje asi jako kdysi ze Zuulova hostitele Loise Tullyho.

Trailer 1: Původní filme – nikdy nezapomeneme!, Erin způsobuje nevolnost, Duch do každého domu, Technoblábol vysvětlovat nepotřebujeme, Kevin se hlásí do práce, Duchové diskriminují, Logo má dudy (?)

Nejhorším členem hordy nebožtíků není tentokrát Gozer, cestovatel mnoha tváří, ani Viggo, obraz, co chce být skutečným chlapcem, nýbrž Rowan (Neil Casey), poděs s ostrými zuby a slušivým motýlkem, docela připomínající samotné logo Krotitelů. Podle jistých informací se jedná o popraveného zločince, schopného povolávat do našeho světa další zesnulé padouchy.

Stand-up komička Kate McKinnon musela na větší hereckou příležitost čekat až do svých třiceti let, kdy se objevila v komedii Life Partners. Vidět jste ji mohli i ve druhém Méďovi či (Ne)dokonalé partičce. Ve světě animace zabrouzdala do světa dvou živlů, když hlas propůjčila postavám Angry Birds ve filmu i Hledá se Dory.

Její kolegyně z televize Leslie Jones získala v minulosti řadu menších rolí, například v romantické komedii Pět nejlepších nebo We Are Family. Kromě světa duchů se jí podařilo proniknout i mezi animovaná hudbymilovná zvířátka muzikálu Zpívej.

Chris Hemsworth pochopitelně již několikrát hrál jakéhosi marvelovského superhrdinu / severského boha jménem Thor a skrze Rivaly se z něj stal závodník Formule 1 James Hunt. Ve Star Treku zplodil kapitána Kirka a Sněhurce (i bez Sněhurky) dělal Lovce. Je dobře, když si odpočine u něčeho bezvýznamnějšího.

Remake posvětí herecké tváře z původní verze, čímž nemyslím jen zeleného žrouta Slimera. Na své nástupkyně se přišli podívat členové původního týmu Bill Murray, David Aykroyd i Ernie Hudson (Harold Ramis nás již opustil na věčnost). Dostane se i na tehdejší dámy – sekretářku Annii Potts i sousedku v nesnázích Sigourney Weaver. Kromě nich musíme ještě zmínit účast slavného zpěváka Ozzyho Osbourna. Určitě se chystá propagovat satanismus a připojí se na Rowenovu stranu. Mezi prostými Newyorčany se budou proplétat např. populární Charles Dance (Hra o Trůny, Vetřelec 3), starosta Andy García (Kmotr III, Dannyho parťáci) či Elizabeth „Wilma Flinstoneová“ Pernicki.

krotitele_duchu_2016_foto_07

krotitele_duchu_2016_foto_12

Expert na ženský humor

Paul Feig, který na sebe vzal břímě vzkříšení Krotitelů, je všestranným bavičem. Od mládí se prosazoval jako komik, herec i televizní scénárista. Televizi například obohatil krátkým, ale kultovním seriálem Machři a šprti. Mimo jiné sám sebe poprvé režíroval v dramatu Vysvobození, adaptaci románu o útěku jedenáctiletého chlapce ze stalinistického Bulharska a napsal k němu i scénář. Víc radosti si určitě užila o Vánocích skupina nezletilců známá jako Malí rošťáci. O dámskou rozlučku se svobodou se pokoušely Ženy sobě. S Melissou McCarthy se pro jednou spojila Sandra Bullock a společně utvořily akční duo Drsňačky. Feig nechal Melissu znovu zazářit díky Špionovi. Hereččin vlastní manžel Ben Falcon napsal pro svou drahou polovičku a jejího režiséra chystanou veselohru Just do it o ženě, jež se pokusí zachránit manželství 100 dny nepřetržitého sexu. Již od roku 2012 se o něm mluví jako o strůjci fantasy snímku Wish List s Reese Witherspoon v hlavní roli. Do nového scénáře předělal pro americké prostředí úspěšný francouzský snímek Nedotknutelní. Společně s ním napsala nové Krotitele i Katie Dippold, jež mu pomohla stvořit i Drsňačky.

I když člověka nepotěší, když někdo na starou nehynoucí klasiku naváže svérázným způsobem, zrovna Krotitelé duchů si o něco takového přímo říkají. Zatím to vypadá, že dámy budou stejně charismatickou partou jako kdysi páni a příběh je dostatečně odlišný od obou předchozích dobrodružství. Tím pádem na nás uvnitř staršího obalu čekají mnohá překvapení. Tak doufejme, že příjemná!

Češi zavolají krotitelkám 28. července 2016.

Trailer 2: Děvčatům se věří, A někdy zase ne, Kevin neradí dobře, Klasické přízraky se vracejí!

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací