Severský filmový čtvrtek nabídne dramatický horor Deportace

severske_filmove_ctvrtky_deportace_posterHerečky Vera Vitali a Pernilla August se ocitnou v Deportaci.

Další z řady Severských filmových čtvrtků pořádaných Skandinávským domem a Komorním kinem Evald nám nabídne i přes letní počasí poměrně mrazivé téma. Režisérka Lisa Aschan nás zavede do podzemního vězení, ze kterého se snaží utéct hlavní hrdinka Alex, kterou ztvárnila vycházející hvězda Vera Vitali (Slepá).

,,Lisa Aschan často pracuje se zvířecími motivy. Důkazem toho je po snímku Jako opice i nejnovější počin Deportace, který nás zavede do světa, kde je člověk člověku pořád vlkem,“ popsala režisérčin styl Dominika Wittenberg Gašparová ze Skandinávského domu. Navíc prozradila, že inspirací pro film by měl údajně být kultovní horor The Shining.

Snímek je uváděn v originálním znění s titulky. Diváci se mohou těšit nejen na samotnou projekci, ale i krátkou přednášku o švédském thrilleru.

Co: Severské filmové čtvrtky – Deportace

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 7. července 2016 v 19:00

Vstupné: 110 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: Skandinávský dům

severske_filmove_ctvrtky_deportace_obr

Synopse filmu Deportace: severske_filmove_ctvrtky_deportace_poster

Alex je zadržena před supermarketem a ocitá se na místě, které vypadá jako podzemní vězení, ale z jakéhosi důvodu se mu tak nesmí říkat. Vězni neboli hosté, jak jsou nazýváni, čekají na deportaci, nikdo ale neví kam ani proč. Veškerou moc třímá v rukou hrstka dozorčích, které nemilosrdně vládne hlavní dozorčí Viktoria. Alex je hned od příjezdu odhodlána utéct, aby se znovu mohla setkat se svou dcerou. Co všechno pro to bude muset udělat, netuší však v tu chvíli ani ona sama.

Režie: Lisa Aschan

Hrají: Vera Vitali, Pernilla August, Anna Bjelkerud, Aliette Opheim, Ville Virtanen, Isaka Sawadogo

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací