Dornen, Jágr, Dafoe, Ellis a samozřejmě Jiří Bartoška zahájili 51. MFF Karlovy Vary

kviff_2016_plakatAnthropoid zhlédli první diváci a Dafoe si odnesl Křišťálový glóbus.

 

MFF Karlovy Vary nakousl druhou padesátku, letos se festival koná již po jednapadesáté. Zahájení filmového svátku si, jako každý rok, nenechaly ujít tisíce návštěvníků lázeňského města. Ti si přišli vychutnat nejen bohatou nabídku snímků z celého světa, ale samozřejmě se setkat se svými idoly. Po červeném koberci před hotelem Thermal se prošlo nespočet hostů. Bohatá herecká i tvůrčí delegace doprovázela uvedení filmu Anthropoid ve světové premiéře, který se zároveň stal i zahajovacím snímkem festivalu. S diváky se tak pozdravili například režisér Sean Ellis a herci Jamie Dornan, Toby Jones, Aňa Geislerová. Alena Mihulová, Václav Neužil a další.

Tím ale průvod po červeném běhounu ani zdaleka nekončil. Chybět nesměl prezident festivalu Jiří Bartoška s manželkou a Marek Eben doprovázející Evu Zaoralovou. Pozvání dále přijali například Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová s Petrem Čadkem, Klára Issová, Martha Issová, Tereza Voříšková, Bolek Polívka, Jenovéfa Boková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Jiří Macháček, Marek Taclík či Kateřina Brožová. Potkat jsme se mohli nejen se slavnými herci a herečkami, ale i sportovci. Do Varů přijel i hokejista s číslem 68 na dresu, Jaromír Jágr s přítelkyní Veronikou Kopřivovou.

Hlavní hvězdou večera byl ovšem americký filmový a divadelní herec Willem Dafoe, který z rukou Jiřího Bartošky převzal Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Samotným slavnostním ceremoniálem ve Velkém sále hotelu Thermal provázel moderátor Marek Eben. Všichni hosté měli možnost zhlédnout show kombinující vystoupení živých herců a zvířat s video projekcí.

Závěrečnou tečkou prvního dne MFF Karlovy Vary byl koncert nejslavnějších filmových melodií v podání Českého národního symfonického orchestru před hotelem Thermal. Zaposlouchat jsme se mohli například do tónů z filmů Vinnetou, Rocky, James Bond, Sedm statečných a další.

Jak to na slavnostním zahájení 51. MFF Karlovy Vary vypadalo, si můžete prohlédnout v bohaté fotogalerii níže a na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací