Jean Reno převzal Cenu prezidenta MFF KV a předvedl etudu s vypnutým mikrofonem

kviff_2016_plakatVíte, jaké zvíře se skrývá v nitru Jeana Rena?

Po irském herci Jamie Dornanovi a americké star Willemu Dafoeovi do Karlových Varů na MFF zavítal francouzský filmový i divadelní herec žijící v New Yorku Jean Reno. Na toho u nás čekalo hned několik milých povinností. Po tiskové konferenci s novináři zamířil na červený koberec před hotel Thermal, kde se zdravil s fanoušky a podepisoval připravené fotografie i památníčky. Poté se přesunul do Velkého sálu, kde na něho čekali dva muži, a to Jiří Bartoška a Marek Eben.

Na podiu před početným publikem Reno převzal Cenu prezidenta MFF KV. Ze sošky ženy dřímající Křišťálový globus měl velkou radost, jen měl trochu obavy, zda ho s takto těžkou cenou pustí do letadla. I když Jeana Rena známe především jako herce, jehož postavy se vyznačují drsností a kamenným výrazem v obličeji, předvedl nám, že v civilu má naprosto odlišnou tvář. Úsměvy a nejrůznějšími grimasami opravdu nešetřil. Než odstartovalo natáčení Na plovárně s Markem Ebenem, pobavil všechny přítomné ve Velkém sále krátkou etudou s vypnutým mikrofonem. Zkoumal ho, mával s ním, poklepával na něho prstem a dokonce si s ním začal holit zarostlou tvář (viz. krátké video).

Dostali jste někdy otázku, jaké zvíře podle vás jste? Právě s tímto dotazem se potýkal i sám Reno a jeho odpověď vás velmi překvapí. Pokud byste čekali, že odpoví tygr, lev, medvěd či jiné silné a nebezpečné zvíře, jste na omylu. „Moje zvíře je velbloud. Mám ho velmi rád. Není to pěkné zvíře. Já jsem velbloud, protože velbloud může nosit lidi, zboží, hodně pracovat, je vytrvalý a může na vás občas plivnout,“ svěřil se herec. Po povídání s moderátorem Ebenem čekala na všechny diváky projekce krimi thrilleru Leon. Role stárnoucího profesionálního zabijáka vynesla Renovi i nominaci na ocenění César Awards.

Jean Reno naši zem zatím neopouští a pokud budete mít štěstí, možná se s ním potkáte, protože v Česku natáčí hongkongský akční film Dobrodruzi. Jak sám herec prozradil, Českou republiku si velmi oblíbil. Během loňského léta zde natáčel třetí Návštěvníky a nebrání se dalšímu filmování u nás. Takže třeba opět za rok?

Jak vypadal program Jeana Rena v Karlových Varech, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací