Mission: Impossible – Ghost Protocol – recenze

Ethan Hunt dokazuje, že má pořád koule.
 
 
Některé úspěšné filmové série skomírají, ale Mission: Impossible zraje jako víno. Tom Cruise sice plní bulvární plátky svými scientologickými manýry a rodinnými problémy, ale před uvedením M:I 4 se rozbouřené vody skandálů uklidnily. Jako herec a producent je opravdu profesionál a na 100% oddaný své práci. I když mu je bezmála 50, je v dokonalé formě. Jeho skutečný věk prozrazují jen neúprosné vrásky v obličeji.

Český divák při sledování plátna bude objevovat spoustu známých míst Prahy, vydávané za jiné destinace, jako jsou Moskva a Budapešť, ale samo sebe si naše hlavní město nezahraje. Hlavní vlakové nádraží, nádvoří Pražského hradu, řeka Vltava a spoustu ulic a uliček. Z českých luhů a hájů se ve filmu neobjeví jen lokace, ale i známé tváře. Ivo Novák v roli ruského agenta nebo Pavel Kříž jako Marek Stefanski.

Již úvodní scény slibují, že se u Mission: Impossible – Ghost Protocol nudit nebudete. Nástup Toma Cruise je více než povedený. Samotné úvodní titulky vás ještě více naladí na nejnovější misi, kterou se určitě rozhodnete přijmout. S jeho novým týmem se podíváte do exotických zemí, proběhnete se po nejvyšší budově světa Burj Kalífa a zúčastníte se i velkolepé indické párty.

M:I 4 je dlouhá úctyhodných 133 minut, ale rozhodně vám to tak připadat nebude. Pobyt v sále kina vám uběhne během dvou mrknutí oka. Ethan Hunt nabízí nejen obvyklou zábavu v podobě intrik, akce a napětí, ale dostane se vám i nadstandardní dávka humoru. Téměř všichni si budou myslet, že tuto komediální stránku filmu ponese na svých bedrech především Simon Pegg, ale není tomu tak. Úsměv na rtech vám několikrát vykouzlí i samotný Cruise. Ozdobou mise Ghost Protocol je bezesporu Paula Patton, která umí nejen svůdně vlnit boky. V její přítomnosti se nemůžete být ničím jisti. Dostanete sladký polibek nebo se ocitnete na zádech na podlaze u jejích nohou? Na druhé straně barikády se ocitá padouch Hendricks (Michael Nyqvist), který na atraktivitě M:I 4 moc nepřidává. Spíše naopak. Je nemastný – neslaný a špatně uvěřitelný. A navíc, některé jeho tahy jsou nepochopitelné.

Zajímavý je i posun ve vývoji hlavní postavy. Jak Tom Cruise, tak i Ethan samozřejmě stárne a tvůrci tuto skutečnost perfektně zakomponovali i do filmu. Ne vše se Huntovi povede tak, jak by si představoval. V některých okamžicích váhá více než by bylo potřeba a celkově působí usedleji. Tyto vlastnosti se rozhodně nevztahují na samotnou misi, na té rozhodně nic usedlého není. M:I 4 nabídne mnoho adrenalinu a scén, které bude nejeden film parodovat.

Zatím poslední Mission: Impossible je nádherným Vánočním dárkem. Ghost Protocol se rozhodně stal plnohodnotným členem série a některé své starší brášky i předčí. Pokud budete mít možnost volby, zajděte si tento akční nářez vychutnat do kina IMAX. Zaručuji vám, že si při odchodu ze sálu budete pobrukovat známou melodii a plánovat, kdy si na Mission: Impossible – Ghost Protocol zajdete znovu.
 

I Ethan Hunt někdy marně hledá signál.


 

V souboji blondýny a černovlásky je i vývrtka na víno smrtící zbraní.


 

Simon Pegg má zatraceně přesnou ránu. Raději se mu kliďte z cesty.


 

90%

Mission: Impossible - Ghost Protocol

Zatím poslední Mission: Impossible je nádherným Vánočním dárkem. Ghost Protocol se rozhodně stal plnohodnotným členem série a některé své starší brášky i předčí. Pokud budete mít možnost volby, zajděte si tento akční nářez vychutnat do kina IMAX. Zaručuji vám, že si při odchodu ze sálu budete pobrukovat známou melodii a plánovat, kdy si na Mission: Impossible - Ghost Protocol zajdete znovu.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací