Heidi, děvčátko z hor / Heidi – recenze

heidi_2015_plakatNeuvěřitelné dobrodružství s Heidi, dědečkem Konrádem, Petrem, Klárou a dalšími.
 
 
 
Ten příběh všichni znají. Heidi je osiřelé děvčátko, které musí zůstat u svého dědečka, který žije vysoko ve švýcarských horách. Zprvu osamělý mrzutý stařec dívčinu přítomnost odmítá, po nějaké době mu však rozpustilé děvče přiroste k srdci. Sledujeme příběh děvčátka, které poznává svět a ovlivňuje každého, koho potká svým unikátním způsobem. Heidi je dítě, které se snaží najít štěstí a lásku, a to se jí také podaří.

Je to milý, dojemný příběh, který zná skoro každý, a přesto je v něm něco kouzelného. Je to milý, dojemný příběh, který zná skoro každý, a přesto je v něm něco kouzelného. Režisérovi Alainu Gsponerovi se dokonale podařilo vytvořit obraz švýcarských Alp a přírody, která je jako namalovaná. Celý snímek působí jako taková reklama na švýcarské hory, každý se tam hned zatouží podívat. Další, co se režisérovi povedlo, bylo obsazení. Herci dokonale ztvárňují své knižní předlohy, které díky nim ožily na filmovém plátnu, jsou prostě přesně takové, jak si je pamatujeme.

Heidi není pohádka jako každá jiná, má v sobě cosi jiného, jakýsi reálný pohled na svět. Není to pohádka jen pro děti, ale pro všechny generace, od vnoučat po babičky a dědečky. Je to příběh, který osloví všechny, zvláště pak ty, kteří s knihou Johanny Spyri vyrůstali, pro ně je to téměř srdeční záležitost (takové must-see dalo by se říct).

I přes dojemné a místy až smutné vyprávění, nese Heidi pozitivní zprávu. Je to nádherný příběh o děvčátku, které tam, kam přišlo, rozeselo radost a lásku, ale samo hodně dlouho hledalo štěstí. Tvůrci toho snímku docílili správného dojmu, kino člověk opustí se spokojeným úsměvem na tváři. V dnešní době, kdy se všude ve světě dějí taková nepráva, je potřeba víc takových pozitivních příběhů. A nejen to, Heidi uspokojí dítě v každém z nás, všichni přece v srdci toužíme mít kamarády jako Petr a Klárka a objevovat s nimi krásy švýcarských Alp. Heidi si každý zamiluje, je to rozpustilá malá holčička, která touží po štěstí, je to kdokoliv z nás, my všichni jsme Heidi, děvčátko z hor.
 
 

Na sáňkách s dědečkem, to je ale sranda!

heidi_devcatko_z_hor_2015_foto_09
 
 

Heidi, Petr a kozy, je to nerozlučné přátelství.

heidi_devcatko_z_hor_2015_foto_07
 
 

Heidi se musí naučit číst, je to těžká práce.

heidi_devcatko_z_hor_2015_foto_10
 
 

85%

Heidi, děvčátko z hor / Heidi

I přes dojemné a místy až smutné vyprávění, nese Heidi pozitivní zprávu. Je to nádherný příběh o děvčátku, které tam, kam přišlo, rozeselo radost a lásku, ale samo hodně dlouho hledalo štěstí. Tvůrci toho snímku docílili správného dojmu, kino člověk opustí se spokojeným úsměvem na tváři. V dnešní době, kdy se všude ve světě dějí taková nepráva, je potřeba víc takových pozitivních příběhů. A nejen to, Heidi uspokojí dítě v každém z nás, všichni přece v srdci toužíme mít kamarády jako Petr a Klárka a objevovat s nimi krásy švýcarských Alp. Heidi si každý zamiluje, je to rozpustilá malá holčička, která touží po štěstí, je to kdokoliv z nás, my všichni jsme Heidi, děvčátko z hor.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací