Srpnový Severský filmový čtvrtek nás vyšle spolu s Danielem Brühlem na Královskou cestu

severske_filmove_ctvrtky_srpen_kralovska_cesta_posterDaniel Brühl se představí v komediálním dramatu Královská cesta.

Letní prázdniny se přehouply do své druhé poloviny a s nimi přichází i další Severský filmový čtvrtek pořádaný Skandinávským domem a Komorním kinem Evald. Tentokrát si pro nás pořadatelé oblíbené akce připravili islandské komediální drama Královská cesta (Kóngavegur) od režisérky Valdís Óskarsdóttir. „Komedie Královská cesta srší řadou nezapomenutelných hlášek a celou atmosféru výborně dokresluje soundtrack v podání Lay Low nebo The Sugarcubes“, prozradila Martina Kašparová ze Skandinávského domu.

S prací Valdís Óskarsdóttir jsme se mohli setkat již prostřednictvím filmů Věčný svit neposkvrněné mysli, Rodinná oslava či Mongol-Čingischán, na nichž spolupracovala jako střihačka. Jednu z hlavních rolí ztvárnil herec Daniel Brühl, kterého známe ze snímků Good bye, Lenin!, Hanebný pancharti, Captain America: Občanská válka, Dáma ve zlatém či Kolonie. Setkat jsme se s ním mohli začátkem letošního roku na filmovém festivalu Febiofest. Před projekcí Královské cesty bude následovat krátká přednáška o tomto populárním herci. Samotné promítání proběhne v originálním znění s českými titulky.

Co: Severské filmové čtvrtky – Královská cesta

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 24. srpna 2016 v 19:00

Vstupné: 110 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: Skandinávský dům

severske_filmove_ctvrtky_srpen_kralovska_cesta

Synopse filmu Královská cesta:severske_filmove_ctvrtky_srpen_kralovska_cesta_poster

Po řadě let strávených v zahraničí se Junior (Gísli Örn Garðarson) rozhodne navštívit rodný Island, a to v doprovodu záhadného „kamaráda“, Němce Ruperta (Daniel Brühl). Důvodem cesty není ovšem ani tak poznávání vlasti jako finanční problémy, které má Juniorovi pomoct vyřešit jeho otec Senior. Namísto luxusní vily však tento bývalý multimilionář obývá přívěs v karavanové osadě, kde se pohybuje spousta pozoruhodných tváří: nerudný správce-taxikář (Ingvar E. Sigurðsson) neustále překračující povolenou rychlost, bývalá Miss Island nebo Juniorova babička se vskutku nenáročným domácím mazlíčkem – vycpaným tuleněm. O bizarní situace tak skutečně není nouze.

Hrají: Gísli Örn Garðarsson, Daniel Brühl, Björn Hlynur Haraldsson, Hanna María Karlsdóttir, Ingvar Eggert Sigurðsson aj.

Režie: Valdís Óskarsdóttir

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací