Loď na náplavce u Výtoně se stala svědkem představení knihy Střídavá péče pro Kukačku

Červený koberec - filmy, kino, zábava, foto: www.cervenykoberec.czSpisovatel Pavel Brycz předčítal ze své knihy na palubě lodi.

Český spisovatel Pavel Brycz má na kontě již nespočet titulů. Vše začalo sbírkou povídek Hlava Upanišády. Poté následovaly díla, jako je románová epopej Patriarchátu dávno zašlá sláva oceněná Státní cenou za literaturu, Bílá paní na hlídání ověnčená Zlatou stuhou v kategorii nejlepší beletrie pro děti a mládež či úspěšná série Tátologie.

V pátek v podvečer se na palubě lodi A(V)OID Floating Gallery zakotvené na náplavce u Výtoně Pavel Brycz sešel s dychtivými čtenáři, aby jim představil svoji detektivní road book Střídavá péče pro Kukačku, která nás vyvede z omylu, že matka je vždy jistá. Všichni přítomní se mohli zaposlouchat nejen do autorského čtení v kouzelném prostředí při západu slunce, ale i do zpěvu a hry na harmoniku Zdeňka Součka.

Anotace knihy Střídavá péče pro Kukačku:

Detektivní road book s atraktivním tématem
Rozvod. Manželé svádějí bitvu o svou šestnáctiletou dceru. Oba chtějí dítě jen pro sebe. Ale soudkyně prosazuje střídavou péči. Matka však prohlásí, že manžel není biologický otec, a nevidí důvod, proč by měl uplatňovat nárok na dceru. Šok pro manžela! Následují testy paternity. A skutečně potvrdí, že dcera není jeho a vychovával kukaččí mládě. Ale jaký šok, když neuspěje v testech maternity, které si vymohl právník poškozené strany, ani matka! Tři lidé, kteří k sobě patřili, jsou náhle postaveni do naprosto nové situace. Vlastně i čtvrtý člověk, tajemný muž, úlet ženy před 17 lety, ten, který zpovzdálí sledoval své dítě, ztratí svou jistotu.

Otec a matka se pokoušejí s Kukačkou, dcerou (která má hodně nepraktického přítele) a se slizkým právníkem matky najít řešení. A tak se vydávají za tajemstvím minulosti. Před 16 lety totiž matka rodila v malém slovenském městečku, kde dodnes žijí její rodiče.

Cesta přinese mnohé směšné i vypjaté chvíle, ale paradoxně všem velmi pomůže ve sblížení. Vypátrají fatální záměnu v porodnici? Najdou vlastní dítě ženy, které odtud odnesla jiná? A kdo bude biologickým otcem takového dítěte? Stále ještě manžel, nebo tajemný svůdce z před 17 lety, který se v příběhu neustále pohybuje jako přízrak a kardinál Richelieu?

Jak to na vyletněné akci vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací