Zářiový Severský filmový čtvrtek nám promítne finské drama Černý led s Outi Mäenpää v hlavní roli

Září nabídne projekci snímku ověnčeného šesti prestižními finskými cenami Jussi.

Hned první zářiový den se budeme moci nechat pohltit projekcí snímku v rámci cyklu Severské filmové čtvrtky, který nám přináší Skandinávský dům a Komorní kino Evald. Tentokrát pro nás pořadatelé vybrali mrazivé finské drama Černý led podkreslené soundtrackem od známé skupiny Apocalyptica. Pozoruhodný snímek natočený v německo-finské koprodukci se může pochlubit mnoha oceněními, a to prestižní finskou cenou Jussi hned v šesti kategoriích, například za nejlepší hlavní ženskou roli. Herečce Outi Mäenpää bude věnován i krátký úvod před samotnou projekcí. Černý led byl nominován i na Zlatého medvěda udíleného v Berlíně.

Co: Severské filmové čtvrtky – Černý led

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 1. září 2016 v 19:00

Vstupné: 110 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: Skandinávský dům

cerny_led_seversky_filmovy_ctvrtek_zari_2016

Synopse filmu Černý led :cerny_led_seversky_filmovy_ctvrtek_zari_2016_poster

Co všechno je člověk schopný udělat pro lásku?

Saara (Outi Mäenpää), šťastně vdaná žena pracující jako doktorka, jednoho dne pozná hořkou pravdu, totiž že její muž Leo (Martti Suosalo) nemiluje pouze ji. Saara se rozhodne vyhledat svou sokyni, kterou je Leova studentka Tuuli (Ria Kataja), a v masce dobré přítelkyně se chce za zničené manželství pomstít. Linky milostného trojúhelníku však nejsou tak přímočaré, jak by se mohlo zdát. Do děje zasáhne mnoho neočekávaných zvratů a ani vztah Saary k nepřítelkyni není tak černobílý.

Hrají: Outi Mäenpää, Martti Suosalo, Ria Kataja, Ville Virtanen, Sara Paavolainen

Režie: Petri Kotwica

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací