GEORGE vision nás v listopadu vystraší dokumentem Po setmění

po_setmeni_obr_04Vydejte se na nejstrašidelnější místa České republiky.

 

Olomoucká nezávislá filmová a produkční skupina „GEORGE vision“ nelení a po loňském krimi-dramatu Na život! si pro nás chystá nový celovečerní snímek. Tentokrát nebudeme pátrat po nevěrném manželovi, ale sbalíme si batůžky a vydáme se na pět nejstrašidelnějších míst České republiky. V dokumentu Po setmění navštívíme Stránskou skálu v Brně (nedokončená nacistická továrna na letecké motory a protiatomový kryt), Jihlavské podzemí (silueta ducha z výklenku), hrad Housku (pod jeho kaplí se údajně nachází brána do pekel), bohnický Hřbitov bláznů (je zde pohřbeno kolem pěti tisíc bývalých obyvatelů ústavu) a v neposlední řadě statek Pohádka na Šumavě, jež podle legendy „udělal“ v roce 1991 z Ivana Roubala největšího polistopadového sériového vraha.

Natáčení filmu s takto hrůzostrašnou tématikou není pro slabé povahy, protože čtyřčlenný štáb se musel na jednotlivé lokace vydat. Prostřednictvím kamery se nám bude snažit osvětlit, proč jsou tyto místa tak strašidelná a seznámí nás s lidmi, kteří zde žijí nebo pracují. Na hradě Houska dokonce čtyři odvážlivci strávili celou noc.

„Původně jsme chtěli jednoduchý road-trip dokument se strašidelnými místy. Místa jsme postupně zkoumali a hledali něco výjimečného. Nakonec se z filmu stal dokument, který poukazuje nejen na místa, kde se mají dít nadpřirozené nebo paranormální jevy, ale i na lidi, kteří jsou s místy v každodenním kontaktu a vytvořili si k nim i osobní vztah,“ přibližují tvůrci svoji vizi.

Premiéra filmu je naplánovaná na listopad tohoto roku.

Dokument Po setmění se právě teď nachází v postprodukci, ale již nyní si můžete prohlédnout několik záběrů z natáčení. Bojíte se?

Foto: GEORGE vision

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací