Filmové události #36/16: Česká televize vypustila Mattoniho, podzim přinese horory

westworld_posterS podzimem přichází nová dávka nejen seriálové podívané.

Na obrazovky České televize přišel nový velkolepý historický projekt. Svět mezitím žije Harry Potterem a na fanoušky chytrých hororů podzim chystá několik pořádných kousků v čele s pokračováním Kruhu.

Já, Mattoni. Česká televize v pátek 2. září vypustila do éteru první díl očekávaného výpravného seriálu. Producenti slibovali velkolepý projekt ve stylu seriálu První republika, tentokrát z období ještě před ní. Na osudu ambiciózního velkopodnikatele, který dobyl svět s karlovarskou vodou, měli tvůrci záměr zdokumentovat nástup kapitalismu. Po prvním dílu sice těžko soudit, ale jistý kapitál historického dramatu má. Zatím seriál těží ze známých jmen i ve vedlejších rolích. Hlavního protagonistu Heinricha Mattoniho ztvárnili z větší části otec a syn Alois a David Švehlíkovi.

Příznivci seriálů z kategorie „těším se celý rok na pár dílů“ se mohli tento týden nabažit hned dvou vlaštovek. Nejprve byla zveřejněna promo fotka Sherlocka, jehož tvůrci chystají čtvrtou řadu. Vidíme na ní hlavního představitele Benedicta Cumberbatche a po jeho boku poněkud prošedivělého a ještě víc usedlejšího Martina Freemana alias Dr. Watsona. Druhá zpráva se týká zveřejnění obsazení sedmé řady Hry o trůny. Hvězdný tým doplní oscarový herec Jim Broadbent, není však známo, koho bude hrát. Spekuluje se, že by mohl být mistrem v Citadele, kam se v poslední sérii vypravil Sam. Broadment zároveň doplňuje skupinu herců-přeběhlíků z Harryho Pottera, z nichž nejvíc se do povědomí diváků dostal asi David Bradley alias Walder Frey, v Harry Potterovi školník Filch.

U Harryho Pottera ještě chvíli zůstaneme, Zatímco knižní svět a broadwayská prkna dobývá scénář volné pokračování série o čaroději z Bradavic Harry Potter a Prokleté dítě, v zákulisí Warner Bros se šušká o tom, že by mohla přijít i filmová verze. Tak či tak, jisté je, že letos na podzim přijde do kin volné ztvárnění jedné z bradavických učebnic, Fantastická zvířata a kde je najít. Následované dvěma dalšími v roce 2018 a 2020. Možná pak přijde čas na Prokleté dítě. Koneckonců, hlavní protagonisté stárnou…

Co prozradily nové trailery? Tak jako Peter Parker ve svém dětském pokojíčku zjistil, že má superschopnosti, Max McGratha v něm překvapí robotický mimozemšťan Steel. Formuje se dvojka, která bojuje s mimozemskou hrozbou, a superhrdina Max Steel v podání Bena Winchella. Trailer slibuje akční, tak trochu zábavnou podívanou zaměřenou na teenagery a milovníky mattelovské postavičky. Ta dorazí do kin 14. října.

Třetího pokračování se na podzim dočká horor Kruh z roku 1998. V Rings se legendární video, které zabíjí sedm dní po zhlédnutí, šíří prostřednictvím emailu z neznámých účtů. Trailer sledující sedmidenní scénář avizuje flashbacky do doby před tím, než se Samara dostala do psychiatrické léčebny, a seznamuje nás s hlavní hrdinkou, již ztvární Matilda Lutz. Do českých kin se snímek dostane 27. října pod názvem Kruhy.

Režisér D. J. Caruso, který stojí za filmy Disturbia, Oko dravce nebo Jsem číslo čtyři, se na podzim vrací s dalším hororem. V The Disappointments Room představuje Kate Beckinsale v roli matky, jež se s manželem a malým synkem stěhují do nového domu a doufají v nový začátek. Dům však skýtá tajemství zamčená v místnosti, k níž nelze najít klíč. První trailer naznačuje, že nepůjde o klasický „lekací“ horor plný krve (i když asi i na tu dojde), ale slibuje spíš tklivou atmosféru a napětí. Česká premiéra byla stanovena na 24. listopadu.

Na nový rok se můžou těšit fanoušci muzikálových romancí. Do českých kin přijde 17. ledna 2017 snímek  La La Land s Ryanem Goslingem a Emmou Stone. Hlavní protagonisté jsou zárukou pravé „marmelády“, ani první trailery nenabízí žádnou zápletku, jen krásně vypadající záběry kulis a tančící či usmívající se dvojice – herečky Mie a jazzového muzikanta Sebastiana. Ti se snaží plnit si sny a naděje v moderním Los Angeles. Snímek má na svědomí režisér a scenárista Damien Chazelle, držitel Oscara za hudební drama Whiplash. Takže potenciál La La Land určitě má.

Třetí díl Bláznivé komedie Pitch Perfect (česky Ladíme) bude režírovat Trish Sie, k příležitosti se dostala poté, co z projektu vycouvala Elizabeth Banks. Snímek má přijít do kin koncem příštího roku.

Colin Firth potvrdil, že jeho postava gentlemanského špióna Harryho Harta z Kingsman: Tajná služba se objeví i v pokračování Kingsman: Tajný kruh, přestože Hart byl v původním snímku zastřelen.

HBO zveřejnila sérii fotografií k připravovanému seriálu Westworld, jenž vychází ze stejnojmenného projektu z roku 1973. V hlavních rolích futuristického vyprávění o evoluci hříchu a způsobech, jak ovládnout člověka, se objeví například Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood nebo Tessa Thompson. Desetidílný seriál vypukne 2. října na HBO.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací