Filmové události #37/16: Doctor Strange se pomalu hlásí o slovo, Do kin už láká i Underworld

doctor_strange_2016_plakat1Fantasy a science fiction ovládnou kina.

Uplynulý týden přinesl do světa komiksů jednu smutnou zprávu, zemřel Leslie H. Martinson, duchovní otec filmového Batmana, tak jak ho známe. Mezitím vyšla série plakátů k chystané marvelovce Doctor Strange v hlavní roli s Benedictem Cumberbatchem, který jako by z oka vypadl kreslené předloze svého hrdiny. I děti si přijdou na své, ty větší už na konci září, kdy přijde do kin Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, pro ostatní přichystal Disney před Vánoce animák.

#37/16

Na začátku září zemřel ve věku 101 let tvůrce filmového Batmana Leslie H. Martinson. Televizní režisér vyslal Batmana do kin v roce 1966, poté, co se ujal dvou epizod komiksového seriálu o netopýřím hrdinovi. Martinson se podílel také na seriálech jako Mission: Impossible, Wonder Woman nebo Dallas.

V pořadí už šesté pokračování upírské série Underworld má českou premiéru 8. prosince, tentokrát přichází s podtitulem Krvavé války. Nový trailer filmu, který se natáčel i v Česku, cílí stejně jako samotný snímek spíš na skalní fanoušky, kteří si dozajista přijdou na pořádnou akční podívanou. Hlavní protagonistka Selena (Kate Beckinsale) má před sebou nelehký úkol, musí zastavit odvěkou válku mezi Lycany a Vampýry.

Studio Marvel si připravilo pro letošní podzim hotový trhák. Do českých kin přijde 3. listopadu hraná verze příběhu o světoznámém neurochirurgovi Doctor Strange, v hlavní roli s Benedictem Cumberbatchem. Tento týden spatřila světlo světa série plakátů a promo fotek, které prozrazují leccos i z natáčení a společně s trailerem se snaží přitáhnout na strhující příběh nejenom znalce marvelovek. V dalších rolích se objeví Mads Mikkelsen, Tilda Swinton nebo Rachel McAdams.

Na tuzemské televizní scéně podzim zpestří projekt pro náročnější diváky, ačkoliv se objeví „jen“ na nemainstreamovém kanálu veřejnoprávní televize ČT art. Česká televize představuje osmidílný cyklus filmů o filmu Arzenál. V pátek 9. září odstartovala série dílem Ostře sledovaná digitalizace. Další části slibují návrat do minulosti filmu, ale i otázku budoucnosti tohoto média. Tvůrci lákají na dosud nezveřejněné záběry ze srpna 1968, největším tahákem je díl o natáčení propagandistického filmu o terezínském ghettu z roku 1944, který nikdy nestihl být odvysílán.

Britská BBC získala práva na adaptaci knižní detektivky Roberta Galbraitha alias skryté J.K. Rowling Volání kukačky. Zatím třídílná série po třech hodinových epizodách vznikne koncem příštího roku, oblíbeného vyšetřovatele Cormorana Strikea si zahraje Tom Burke.

Nový film chystá oscarový režisér Alfonso Cuarón. Zatím nepojmenovaný snímek bude mapovat život obyčejné rodiny v 70. letech minulého století, odehrávat se bude v Mexiku. Do země svého původu se  Cuarón plánuje vrátit filmovat už letos na podzim.

Walt Disney letos uvede po téměř patnácti letech druhý film v jednom kalendářním roce. Po zvířecí alegorii Zootropolis přichází Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa. Česká premiéra příběhu o nebojácné dívce, jež se vydala do světa, aby zachránila svůj lid, je stanovena na 24. listopad.

sirotcinec_slecny_peregrinove_pro_podivne_deti_2016_banner

„Zůstaň podivný“ („Stay peculiar“), hlásá graficky jednoduchý plakát k filmovému zpracování knižního hitu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Snímek uvedou česká kina už 29. září, na svědomí ho má Tim Burton, hlavní roli ztvárnila Eva Green.

Seriál Živí mrtví /The Walking Dead se přihlásí opět 23. října na kabelové televizi AMC. Fanoušci se mohou těšit na šestnáct dílů ve dvou vlnách, na druhou půlku své oblíbené show si budou muset počkat do února.

zivi_mrtvi_season_7_foto_01

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací