Nerve: Hra o život / Nerve – recenze

nerve_hra_o_zivot_2016_plakatZahrajte si vadí/nevadí s Emmou Roberts a Davem Francem.
 
 
 
Stydlivá studentka Vee (Emma Roberts) žije ve stínu své nejlepší kamarádky Sydney (Emily Meade) a navíc se snaží po smrti bratra podporovat svoji matku (Juliette Lewis) i přesto, že by nejraději opustila domov a šla studovat vysokou školu stovky mil od domova. New Yorkem se v tu dobu šíří jako lavina online hra Nerve, která není sice tak úplně legální, ale uspokojí všechny milovníky adrenalinu, pozornosti a lehkého výdělku peněz. Je to v podstatě něco jako nám dobře známé vadí/nevadí, jen s tím rozdílem, že jediná správná volba je nevadí. Stačí jeden klik a „zábava“ může začít.

Vee vyhecovaná nejen spolužáky, ale i sama sebou se rozhodne chytit šanci za pačesy a naskočit na vlak, který uhání do neznáma. Nebude na to ale sama, při hraní se seznámí s tajemným charismatickým mladíkem Ianem (Dave Franco). Co se na první pohled jeví jako nevinná zábava, v sobě skrývá nebezpečí, které umí ochromit jako zmijí jed.

Být online v sobě skrývá nejen nezměrné možnosti zábavy, ponaučení a přivýdělku, ale i nebezpečí.Dobrodružné sci-fi natočené podle knižní předlohy nám ukazuje, co všechno nám mohou moderní technologie nabídnout, a že být online v sobě skrývá nejen nezměrné možnosti zábavy, ponaučení a přivýdělku, ale i nebezpečí. Stačí trocha šikovnosti a všechna vaše osobní data mohou být použita proti vám. Mezi šťastným smíchem a bezmocným pláčem je tenká hranice.

Vzhledem k tématice i hereckému obsazení, je thriller Nerve primárně určený pro mladší publikum. Ústřední dvojici ztvárnili Emma Roberts a Dave Franco. Tato volba tvůrcům neskutečně vyšla. Mezi Emmou a Davem to na plátně nefalšovaně jiskří a v jejich podání jsou postavy Vee a Ian i velmi sympatické. S napětím čekáme, jaký nový úkol na ně čeká a s úsměvem i se zadrženým dechem sledujeme, jestli se jim vše podle plánu podaří.

Hlavní linie příběhu, točící se kolem samotné hry Nerve je velmi uvěřitelná a z jejího vývoje až mrazí. I když je posun v příběhu neskutečně předvídatelný. O trochu nahořklou pachuť se stará Veein kamarád Tommy (Miles Heizer) a především jeho parta IT kamarádů, kteří směřují film k ne moc povedenému a až pohádkovému finále.

Opomenuto nesmí být vizuální zpracování snímku. Střídá se zde nejen profesionální kamera se sekvencemi natočenými na mobilní telefony, ale potěší i pozorování děje skrze samotný telefon či obrazovku počítače. Již úvod naznačuje, že na nás čeká mladistvý, svěží a moderní snímek. Jednotlivé scény perfektně podkresluje s umem vybraný hudební doprovod.

Nerve: Hra o život režisérského dua Henry Joost a Ariel Schulman (Paranormal Activity 3 a 4, Viral) bere možnosti internetu a sociálních sítí útokem a ukazuje nám, co vše můžeme díky nim prožít, a to v pozitivním i negativním slova smyslu. Snímek si sice nejvíce vychutná generace odkojená FB, Twitterem a Instagramem, ale to neznamená, že ti starší by měli dát ruce od tohoto díla pryč. Možná právě naopak. Škoda jen, že v závěru došel tvůrcům trochu dech i pověstné koule a vytočili číslo 112.
 
 

Chceš být Hráč? Smiř se s tím, že budeš neustále sledován.

nerve_hra_o_zivot_2016_foto_02
 
 

Do New Yorku jedině na vytuněné svítící motorce se sexy řidičem.

nerve_hra_o_zivot_2016_foto_03
 
 

Romantika uprostřed několikaproudé silnice? Proč ne!

nerve_hra_o_zivot_2016_foto_04
 
 

70%

Nerve: Hra o život / Nerve

Nerve: Hra o život režisérského dua Henry Joost a Ariel Schulman (Paranormal Activity 3 a 4, Viral) bere možnosti internetu a sociálních sítí útokem a ukazuje nám, co vše můžeme díky nim prožít, a to v pozitivním i negativním slova smyslu. Snímek si sice nejvíce vychutná generace odkojená FB, Twitterem a Instagramem, ale to neznamená, že ti starší by měli dát ruce od tohoto díla pryč. Možná právě naopak. Škoda jen, že v závěru došel tvůrcům trochu dech i pověstné koule a vytočili číslo 112.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací