Filmové události #38/16: Do kin přišla nová Bridget Jones, Česko vysílá do boje o Oscara Ztracené v Mnichově

padesat_odstinu_temnoty_posterSpolečný jmenovatel filmových novinek – série na pokračování.

Padesát odstínů šedi poutá prvním trailerem na o odstín tmavší dvojku. Zastánkyně romantických komedií s chytrým humorem si přišly na své s trojkou Bridget Jones. Tom Hanks opanuje kinosály a Česko sází na to, že mají filmoví akademici smysl pro humor.

#38/16

ztraceni_v_mnichove_2015_foto_02

Ztraceni v Mnichově, snímek Petra Zelenky, bude tím, který se pokusí zabojovat o Oscara za nejlepší neanglický film. Česká filmová a televizní akademie o tom rozhodla v hlasování. Zda absurdní komedie překoná Domácí péči a Fair Play, české vyslance z minulých let, kteří se nedostali ani do pětice nominovaných, bude jasné 13. ledna 2017. Celkové vítěze vyhlásí Americká filmová akademie 26. února.

Trailer na tahák Valentýna příštího roku Padesát odstínů temnoty si tvůrci schovávali dlouho. Dvojka trilogie o románku křehké studentky literatury Anastasie a zbohatlíkem Christianem Greyem se zálibou v sadistických praktikách, 50 odstínů temnoty, podle upoutávky přitvrzuje a snaží se docílit thrillerové atmosféry. Cílí na znalkyně knižní předlohy, na scénu přichází tajemná žena a Christianův šéf. Česká premiéra je stanovena na 9. února 2017.

Dalším tahákem těchto dní je Sully: Zázrak na řece Hudson. Příběh skutečného pilota, jenž svým rozhodnutím přistát na vodní hladině zachránil všech 155 lidí na palubě. V Americe se film zařadil mezi pět nejúspěšnějších zářijových startů všech dob. Tom Hanks, který pilota Sullyho ztvárnil, si zároveň udělal reklamu na další dva snímky. Dokončuje se sci-fi Kruh, v němž Hanks vystupuje s Emmou Watson, a na podzim další filmové zpracování z řady románů o symbolologovi Robertu Langdonovi Dana Browna. Inferno začnou kina promítat 13. října.

Do kin přišla nová Bridget Jones. A rovnou s dítětem a dvěma potenciálními otci. Trojka zatím sklízí spíš pozitivní recenze, ačkoliv filmová Bridget už není tou „starou“ osamělou, tlustou zoufalkou a Renée Zellweger ztratila jednoho z parťáků. Hugha Granta vyměnil Patrick Dempsey. Příznivce ikony romantických komedií „nová“ Bridget snad neurazí.

Přespříští rok se třetího dílu dočkají fanoušci „šanghajské“ série. Trvalo to sice třináct let, ale Jackie Chan a Owen Wilson se znovu potkají v akční komedii, film s prozatímním názvem Shanghai Dawn spatří světlo světa v roce 2018. Po Tenkrát na Západě (Shanghai Noon) a Rytířech ze Šanghaje (Shanghai Knights), tedy Pekingu a Londýně, by hlavní protagonisté měli zavítat do Egypta. Co bude jejich úkolem je zatím záhadou. Režisérské klapky se ujme Jared Hess.

Kaley Cuoco v talk show Jimmy Kimmel Live! prohlásila, že jedenáctá řada Teorie velkého třesku je „drahá otázka pro všechny“. Úspěšný seriál totiž platí za diváckou podporu velkými honoráři pro hlavní protagonisty. Ve Státech startuje příští týden už desátá sezona, čeští diváci se na Prima COOL mohou těšit na řadu devátou.

Naopak Tom Cruise potvrdil účinkování v Mission: Impossible 6. Točit se začne na jaře 2017, znovu s režisérem Christopherem McQuarriem.

Tklivou podívanou naznačuje trailer hvězdně obsazeného thrilleru Noční zvířata. Jedna linie sleduje příběh Susan, kterou nyní žádá o názor na svůj rukopis její bývalý manžel, druhá linie se pak věnuje samotnému příběhu knihy. Ve filmu se představí Jake Gyllenhaal, Aaron Taylor-Johnson, Michael Shannon nebo Michael Sheen. Česká kina uvedou Noční zvířata 24. listopadu.

Krátká upoutávka avizuje druhý díl hororu Annabelle chystaného na květen příštího roku. Děj se má znovu točit kolem výrobce panenek a jeho ženy, která otevře dům pro sirotky.

annabelle_2_blikacka_tr

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací