Café society / Café Society – recenze

cafe_society_2016_plakatWoody Allen se vrací a s ním 30. léta.
 
 
 
Bobby je mladík z newyorského Bronxu. Pochází z židovské rodiny, jeho rodiče se neustále přou, má staršího bratra, který je v zásadě gangster a starší sestru, která je šťastně vdaná a žije poklidným životem. Bobby se ovšem jednoho dne rozhodne opustit prostředí domova a rodinu a vydá se plnit si sny do Hollywoodu. Zde bydlí jeho bohatý strýc, agent největších hollywoodských hvězd, který mu zprostředkuje dobrou práci. Bobby se stihne i zamilovat do půvabné Vonnie. Jejich láska ovšem končí ve chvíli, kdy jí Bobby požádá o ruku, ale o ona si vybere jiného nápadníka. Zdrcený Vonnie se vrací do New Yorku, kde ho zaměstná bratr ve svém úspěšném podniku. Bobbymu jde práce od ruky a i díky němu bar vzkvétá a stává se čím dál tím populárnějším. Bobby se dokonce ožení s jistou Veronicou, se kterou má pak i dítě. Zdá se, že se vše obrací k lepšímu, až do jednoho osudného dne, kdy do podniku vstoupí Vonnie a její nový manžel…

Woody Allen jako režisér zcela určitě patří ke světové špičce. Jeho filmy jsou vždy něčím odlišné od ostatních soudobých snímků. Nesou se v tom svém duchu, a tím vybočují z davu. Café society není žádnou výjimkou. Každý režisér má svoje horší a lepší chvilky, tento snímek se dá zařadit k Allenovým lepším. Půvabné vyprávění diváka vtáhne do děje a nepustí až dokonce.

I tentokrát vsadil Woody Allen na známé herce.Jako vždy i tentokrát vsadil Woody Allen na známé herce, kteří pod jeho taktovou projevili svůj talent. On má na to prostě čich. Jessie Eisenberg (Social Network) je v roli hlavního hrdiny roztomilý, nesmělý a dojemný, nejde si ho nezamilovat. Je vidět, že si za vzor vzal samotného šéfa a roli se snažil zahrát tak, jak by to vyvedl Woody Allen, což je dobře, protože samotná role si to vyžadovala. Nutno dodat, že se mu to velmi povedlo. Hlavní ženskou úlohu ztvárnila Kristen Stewart, známá především ze ságy Stmívání, kde moc nenadchla. Zde ovšem ukázala, že hrát doopravdy umí a úloha půvabné mladé dívky, jí neuvěřitelně sedla. V další významné roli se tu mihl Steve Carell, který v sobě nezapřel komika a jeho humorné scény skvěle odlehčily celou situaci. Dále se tu objeví například Corey Stoll jako Ben, Bobbyho starší bratr, a Blake Lively coby Veronica, Bobbyho manželka. Samotný Woody Allen si tentokrát střihl roli kouzelného vypravěče, který dokonale nastíní atmosféru celého příběhu.

Je vidět, že Woody Allen je Newyorčan srdcem i duší a svoje rodné město zbožňuje. A jak by taky ne, New York je město snů, a každý potají sní, že v něm bude jednoho dne bydlet. Tento snímek na to poukazuje ještě více. Krásným záběrům na nejznámější místa a čtvrti velkoměsta prostě nejde odolat. Navíc se celý snímek odehrává ve 30. letech a atmosféra této doby na nás přímo dýchá. Autentický starý Hollywood, New York a smetánku té doby si prostě nejde neoblíbit.

Café society je typická Woody Allenovština. Všechny jeho filmy jsou navzájem něčím podobné, a přitom je každý sám o sobě unikátem. A to platí i pro tento snímek. Je to další originál do sbírky, u kterého se nasmějeme, dojmeme se a zamilujeme se. Je to milé, je to kouzelné a je to Woody Allen. Přesně takový, jakého ho máme rádi. Klasika, která nezklame.
 
 

Bobby a Vonnie tvoří krásný pár

cafe_society_2016_foto_10
 
 

Ben je gangster jak má být

cafe_society_2016_foto_23
 
 

Šťastný Nový rok!

cafe_society_2016_foto_19
 
 

80%

Café society / Café Society

Café society je typická Woody Allenovština. Všechny jeho filmy jsou navzájem něčím podobné, a přitom je každý sám o sobě unikátem. A to platí i pro tento snímek. Je to další originál do sbírky, u kterého se nasmějeme, dojmeme se a zamilujeme se. Je to milé, je to kouzelné a je to Woody Allen. Přesně takový, jakého ho máme rádi. Klasika, která nezklame.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací