The Beatles: Eight Days a Week – recenze

the-beatles-live_plakatJak Beatles ovládli svět a ještě mnohem více…
 
 
 
Beatles jsou fenoménem světové hudby. Vždycky byli a navždy budou. To ví snad každý. Jejich hudba se stala nesmrtelnou a i v dnešní době má spoustu příznivců. Jak se tohle ovšem stalo? O tom přesně pojednává nový dokument režiséra Rona Howarda.

Snímek se věnuje především období počátku slávy britské kapely. Vypráví úchvatný a skoro neuvěřitelný příběh čtyř kluků z anglického Liverpoolu, kteří okouzlili svět. Dozvídáme se zajímavosti ze zákulisí, které nebyly dříve publiku odhaleny. Dva přeživší členové kapely, Paul McCartney a Ringo Starr, dojemně vzpomínají na svoje mládí a na to, jaký to byl pro ně tehdy blázinec.

Beatlemánie, tak se tomu tehdy říkalo.Beatlemánie, tak se tomu tehdy říkalo. Všichni se tehdy zamilovali do nové unikátní kapely. Svět se za nimi zbláznil. A není divu proč. Jejich hudba byla originální, nová, svěží, a navíc to byli čtyři mladí fešáci, kteří si ihned získali srdce mnoha fanynek.

Dokument také poukazuje na to, že Beatles měli nezvratný vliv na tehdejší hudební scénu. Přinesli světu něco nového, co se stalo kořenem dnešní hudby, a bez čeho bychom si dnešní hudební scénu nedovedli představit. Svoje dojmy z kapely popisují v dokumentu i mnohé celebrity, které moc dobře pamatují tehdejší dobu. Mezi ně patří například britský komik Eddie Izzard, americké herečky Sigourney Weaver a Whoopi Goldberg nebo britský muzikant Elvis Costello. Všichni vyprávějí, jakým fenoménem pro ně tenkrát Beatles byli a jak ovlivnili jejich životy různými způsoby.

Snímek popisuje především začátky kariéry slavné čtveřice a pokračuje až do konce 60. let. Dokument se skládá zejména ze starých videí a záznamů z koncertů a jejich zákulisí. Tyto ústřižky z rozhovorů, koncertů a ze života členů kapely jsou šikovně poskládané a prolínají se. Celou atmosféru skvěle doprovází ikonické hity oblíbené kapely, jako například Twist and Shout, I Saw Her Standing There, I Want To Hold Your Hand, Lucy in the Sky with Diamonds, Help! nebo She Loves You. Pro starší ročníky jde určitě o nostalgickou záležitost.

The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years je snímek o přátelství a velkých snech, které se nečekaným tempem plní. Je to o objevení čtyř neuvěřitelných talentů, kteří si během krátké chvíle podmanili svět. Je to o tom, jak hudba dokáže změnit vnímání světa, a jak velký vliv může mít na všechny a všechno kolem sebe. Beatles ukázali světu, jaké je to být jedinečný a svět jim to oplatil láskou a zbožňováním. Je to nostalgické, je to krásné. Diváci zcela jistě zatouží vrátit zpátky čas a zatančit si při písních Beatles, ale to vlastně můžeme i teď, protože jejich hudba je nesmrtelná. Tvůrci si s tímto dokumentem opravdu skvěle poradili a povedlo se jim ukázat tu správnou esenci populární skupiny. Předvedli nám, co stálo za úspěchem Beatles, a proč bychom měli být vděční za existenci této kapely. Na konec už nezbývá, než si doma pustit známé hity od Beatles, protože po zhlédnutí tohoto snímku se nám jen tak nedostanou z hlavy.
 
 

Kamarádi, jak se patří, veselo musí být.

the_beatles_eight_days_a_week_2016_foto_06
 
 

Čtyři mladí fešáci.

the_beatles_eight_days_a_week_2016_foto_03
 
 

Koncerty si uměli pořádně užít.

the_beatles_eight_days_a_week_2016_foto_01
 
 

80%

The Beatles: Eight Days a Week

The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years je snímek o přátelství a velkých snech, které se nečekaným tempem plní. Je to o objevení čtyř neuvěřitelných talentů, kteří si během krátké chvíle podmanili svět. Je to o tom, jak hudba dokáže změnit vnímání světa, a jak velký vliv může mít na všechny a všechno kolem sebe. Beatles ukázali světu, jaké je to být jedinečný a svět jim to oplatil láskou a zbožňováním. Je to nostalgické, je to krásné. Diváci zcela jistě zatouží vrátit zpátky čas a zatančit si při písních Beatles, ale to vlastně můžeme i teď, protože jejich hudba je nesmrtelná. Tvůrci si s tímto dokumentem opravdu skvěle poradili a povedlo se jim ukázat tu správnou esenci populární skupiny. Předvedli nám, co stálo za úspěchem Beatles, a proč bychom měli být vděční za existenci této kapely. Na konec už nezbývá, než si doma pustit známé hity od Beatles, protože po zhlédnutí tohoto snímku se nám jen tak nedostanou z hlavy.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací