Filmové události #39/16: La La Land sahá na Oscary, ceny Emmy ovládla Hra o trůny

tiff_logoInternet mezitím řeší rozpad Brangeliny.

Své ceny rozdal festival v Torontu i televizní Emmy. Jared Leto se zhostí role Andyho Warhola. Návrat Samary se odkládá na příští rok a na své si přijdou milovníci animáků.

#39/16

Torontský filmový festival, který v minulosti několikrát předpověděl budoucí oscarové vítěze, letos věští úspěch muzikálové romanci La La Land s Emmou Stone a Ryanem Goslingem. Snímek o milencích, kteří si v Hollywoodu jdou za svými sny, v neděli získal na mezinárodním filmovém festivalu hlavní cenu.

la_la_land_blikacka_tr

V prvním traileru k filmu Pasažéři se setkáváme s Jennifer Lawrence a Chrisem Prattem. Jsou to jediní dva cestující, kteří se probudili z umělé hibernace na cestě vesmírnou lodí. A to dokonce o 90 let dříve, než má loď dosáhnout svého cíle. Zatímco zjišťují, co se stalo a že jak zachrání život zbývajících pasažérů, vzniká mezi nimi něco víc než přátelství. Určitě je na co se těšit, v upoutávce se mihne i Michael Sheen. Premiéry filmu v českých kinech se dočkáme 12. ledna 2017.

Ve věku 71 let zemřel v úterý 20. září hollywoodský režisér, scenárista a producent Curtis Hanson. Držitel Oscara za scénář k thrilleru L.A. – Přísně tajné trpěl Alzheimerovou chorobou. Hanson vytvořil i další úspěšné snímky, mimo jiné Divokou řeku s Meryl Streep nebo Skvělí chlapi s Michaelem Douglasem a Tobeym Maguirem.

Po Lego příběhu se chystá na únor příštího roku také batmanovská verze „lego“ animáku LEGO® Batman film. Zatím Warner Bros láká novým plakátem.

V březnu 2017 pro změnu vyjdou noví Šmoulové. Animované dobrodružství s podtitulem Zapomenutá vesnice posílá modré výzkumníky do neprobádaných krajů jejich říše. Šmoulinku v originále namluví Demi Lovato.

Televizní obdobu Oscarů, ceny Emmy, dobyla Hra o trůny a dosáhla tak na rekordní počet trofejí v historii. S 38 soškami o jeden triumf překonala dosavadního rekordmana, seriál Frasier. V letošním ročníku získal oblíbený seriál televizní stanice HBO 12 prvenství, včetně ceny pro nejlepší dramatický seriál. V kategorii komediálních seriálů své loňské vítězství obhájila politická satira Viceprezident(ka).

Netflix zveřejnil nabídku na letošní podzim. Kromě dalších řad seriálů, jmenujme třeba Arrow, Lovci duchů nebo Upíří deníky, přidává také stálice filmu. Snídani u Tiffanyho nebo Titanic. Netflix odběratelům zpřístupní i zbrusu nový záznam závěrečného koncertu turné Justina Timberlakea.

Na návrat Samary si ještě počkáme. Původně avizovaná říjnová premiéra třetího pokračování legendárního hororu se posouvá už potřetí, tentokrát o celé čtyři měsíce. Kruhy se dostanou do kin v únoru příštího roku.

Jared Leto si zahraje Andyho Warhola. Slavného výtvarníka ztvární v adaptaci knižní biografie z roku 1989 z pera Victora Bockrise. Scénář podle ní napsal Terence Winter, který se podílel třeba na Vlku z Wall Street.

Minutová upoutávka na film Roberta Zemeckise Spojenci, jenž má přijít do českých kin 1. prosince, vyšla ve stejný den, kdy Angelina Jolie oznámila rozvod s Bradem Pittem. Právě Pitt hraje ve Spojencích hlavní roli, jeho ženským protějškem je Marion Cottilard. Bulvární plátky nejdříve spekulovaly, zda za koncem velkého hollywoodského páru nestojí právě románek Pitta s Cottilard. Pak však Jolie uvedla jako důvod „nepřekonatelné rozpory“ a Pittovo chování k dětem. Pitt a Cottilard hrají ve Spojencích tajné špiony s falešnou identitou, kteří se do sebe při předstírání manželského páru skutečně zamilují.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací