Samuel Bjørk přijel do Prahy předčítat a pokřtít knihu Sova

kniha_sovaSamuel Bjørk prozradil, jak to vypadá s případným třetím dílem populární série.

Norský spisovatel, dramatik, zpěvák a textař Frode Sander Oien, kterého všichni známe pod pseudonymem Samuel Bjørk navštívil Prahu. Úspěšný autor nepřijel do našeho hlavního města jen tak naprázdno, ale i s knihou Sova, kterou pokřtil za účasti mnoha fanoušků a herečky Zdeňky Žádníkové. Ta uchvátila a pobavila vzácného hosta historkou o tom, jak se seznámila se svou životní láskou a otcem svých dětí. „Jednou jsem hrála sériovou vražedkyni v divadle. Po jevišti jsem běhala polonahá v korzetu s blonďatou parukou a na základě této hry si mě vybral můj manžel ekonom a vzal si mě za ženu,“ svěřila se Žádníková.

Všichni přítomní se stali nejen svědky slavnostního aktu, ale dostali i prostor pro získání podpisu a položení všetečných otázek. Čtenáře samozřejmě zajímalo, jestli a kdy se dočkají dalšího dílu? „Ano, bude třetí díl, a pokud udělám, co udělat mám, tak bude příští léto,“ odpověděl Bjørk a navíc dodal, že už má napsáno přibližně sto stran.

Den před křtem a autogramiádou proběhla i beseda se scénickým čtením, kterému předcházela krátká přednáška o Norsku. Dozvědět jsme se mohli informace nejen o tamních obyvatelích a krajině, ale i jaký je rozdíl mezi sobem, losem a lososem. Napínavé publikace se chopil i herec David Novotný.

Anotace knihy Sova:

V lese kousek od Osla je v podivném hnízdě ze sovího peří nalezeno tělo sedmnáctileté dívky, jež se před tím ztratila z domova pro problémovou mládež. Případem se začne zabývat zkušený detektiv Holger Munch se svým týmem. Vyšetřování pro nedostatek stop začíná váznout na mrtvém bodě, ale pak IT odborníkovi z oddělení vražd záhadný hacker pošle nahrávku, jež odhalí znepokojivé podrobnosti o osudu zabité dívky; ve filmu se na okraji mihne silueta vraha převlečeného za sovu, nočního dravce symbolizujícího smrt… A pátrání se roztočí na plné obrátky.

Sova opět přináší promyšlenou, napínavou zápletku a proniká hluboko pod povrch lidské mysli stejně jako první Bjorkův román V lese visí anděl. Zároveň se v ní noříme hlouběji do soukromí detektivů Holgera Muncha a Mii Krügerové, které si díky veleúspěšnému prvnímu dílu řady již oblíbili čtenáři v řadě zemí. Spolu s tím, jak se snaží co nejrychleji rozlousknout zapeklitý případ a zastavit brutálního vraha, se oba vyšetřovatelé musí porovnat i s řadou výzev, které před ně staví jejich osobní životy.

Jak vypadala setkání Samuela Bjørka s českými fanoušky si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací