Já, kocour / Nine Lives – recenze

ja_kocour_2016_plakatV hlavní roli pan Chlupáč.
 
 
 
Tom Brand je miliardář a workoholik. Má půvabnou ženu a malou dcerku, které díky kariéře a práci zanedbává. Z prvního manželství má dospělého syna, který vzal práci v jeho firmě, jen aby strávil více času se svým otcem, ale ani to moc nepomohlo. Tomova dcera Rebecca slaví jedenácté narozeniny a moc si přeje kočku. I přes svůj odpor ke kočkám se jí Tom nakonec rozhodne kočičku koupit. V den narozenin však ve spěchu a neustálém shonu omylem narazí na neúplně obyčejný obchod s kočkami, který vlastní jistý pan Felix Perkins. Na cestě domů má Tom se zakoupeným dárkem ovšem nehodu, po které se jeho duše převtělí do kocoura, kterého právě zakoupil pro svoji dcerku. Tak začíná strastiplná pouť, na které si Tom musí opět získat srdce své rodiny, i přes to, že je teď uvězněný v těle čtyřnohého chlupatého mazlíčka.

Režisér Barry Sonnenfeld má na kontě spoustu úspěšných komedií, jmenovitě trilogii Muži v černém, Addamsovu rodinu, či Když Harry potkal Sally. Jeho styl je rozpoznatelný ve všech jeho snímcích a Já, kocour není výjimkou. Je to komedie, která ve své komičnosti občas přehání a některé scény kladou až moc velký důraz na chování herců, kteří záměrně přehrávají. Ale to zas tak nevadí, je jasné, že je to dělané se záměrem a tak to i pobaví.

Jako do všech svých filmů, i sem se snažil Sonnenfeld dosadit do rolí opravdu známé tváře.Jako do všech svých filmů, i sem se snažil Sonnenfeld dosadit do rolí opravdu známé tváře, a vyplatilo se. V hlavní roli umňoukaného businessmana se ocitl Kevin Spacey. Chlapík s vážnou tváří, před kterým má každý respekt, ale který si ze sebe dokáže udělat srandu, a to se cení. Zde prokázal, že i když není na scéně vidět 90% času, tak stačí slyšet jen jeho hlas a je to jako by tam opravdu byl. Jeho mladou krásnou manželku si zahrála Jennifer Garner, která většinou hraje role, které jsou si všechny nějakým způsobem podobné, a ani tato nebyla výjimka. Nezklamala ani nenadchla. Legendární Christopher Walken se tu objevil coby Felix Perkins, majitel obchodu s kočkami a našeptávač koček. Role podivína mu jako vždy sedla. Ve vedlejší roli Tomovi ex-manželky skvěle pobavila Cheryl Hines. Pastvou pro oči byl Robbie Amell, který si zahrál Tomova dospělého syna.

Mísí se tu vše. Arogantní miliardář, který nemá čas na rodinu a tak je potrestán komickým způsobem, jeho krásná žena, malá dcerka jako dětský pohled, cynická ex-manželka, jejímž hláškám se nemůžete nesmát, pohledný syn, který se snaží splnit otcův sen a zachránit jeho firmu, záporák, který chce hlavnímu hrdinovi vzít všechno a podivín, bez kterého by to prostě nešlo. Dohromady dávají tyto prvky roztomilou podívanou.

Já, kocour není žádné hlubokomyslné zamyšlení nad životem, a ani se tak nechová. Neřeší žádné důležité problémy, je to prostě jen rozpustilá komedie, kterou si užije celá rodina. Člověk si skvěle odpočine a navíc se i pobaví. Zejména milovníci koček si tu přijdou na své. Mnohdy jsou filmy podobného typu jako Já, kocour označovány za hloupé. Ano, svým způsobem je to hloupý snímek, ale je také vtipný. Má pobavit a svůj účel splňuje. Samotná koncepce komedie napovídá, že jde o něco bláznivého a potřeštěného, a víc od toho ani nelze čekat. Muž, který nenávidí kočky je uvězněn v těle jedné z nich. Co dodat, karma je prostě mrška, která má ráda ironii.
 
 

„A co bys chtěla k narozeninám?“ „Kočku!“

ja_kocour_2016__foto_14
 
 

Tak takhle vypadá kocour, který měl opravdu těžkou noc.

ja_kocour_2016__foto_19
 
 

„A psy neprodáváte?“

ja_kocour_2016_foto_13
 
 

60%

Já, kocour / Nine Lives

Já, kocour není žádné hlubokomyslné zamyšlení nad životem, a ani se tak nechová. Neřeší žádné důležité problémy, je to prostě jen rozpustilá komedie, kterou si užije celá rodina. Člověk si skvěle odpočine a navíc se i pobaví. Zejména milovníci koček si tu přijdou na své. Mnohdy jsou filmy podobného typu jako Já, kocour označovány za hloupé. Ano, svým způsobem je to hloupý snímek, ale je také vtipný. Má pobavit a svůj účel splňuje. Samotná koncepce komedie napovídá, že jde o něco bláznivého a potřeštěného, a víc od toho ani nelze čekat.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací