Trailer i tvůrci představují dokument Po setmění

po_setmeni_plakatBudeme se v kině bát?
 
 
 
Po krimi-dramatu Na život! nám olomoucká nezávislá filmová a produkční skupina „GEORGE vision“ v kinech představí dokument Po setmění, který nás vystraší až do morku kostí. Mladí filmaři nás totiž vezmou na místa, jako je Stránská skála v Brně, bohnický život bláznů či hrad Houska.

K natočení snímku Po setmění inspiroval režiséra Jiřího Slečku článek v novinách, který se věnoval strašidelným místům České republiky. Slečka proto začal pátrat a vybral pět nejstrašidelnějších lokalit u nás. „Chtěl jsem to udělat úplně jinak, než předchozí projekty, protože tento film nejde udělat jako hraný film. Nebylo by to ono. Proto jsem se rozhodl, že to bude náš první celovečerní dokument. Protože jsme doteď točili hlavně hrané filmy, tak jsem to chtěl udělat úplně jiným způsobem, než jsou ostatní dokumenty. Chtěl jsem to pojmout spíše jako road trip po místech, kde budeme film natáčet,“ vysvětlil režisér Slečka.

Jedinečný dokument, který bude plný autentických záběrů a rozhovorů s místními, se právě teď nachází v postprodukci. Abychom si v kinech mohli vychutnat opravdu nefalšovaný zážitek, museli se členové štábu odhodlat a nebát se vkročit na nejděsivější místa České republiky a natáčet zde, jak již název napovídá, po setmění. „Já jsem odjakživa člověk vnímavější a zajímám se o tyto věci, což byl také důvod, proč jsem se chtěla projektu Po setmění zúčastnit. Neřekla bych, že lituji, že jsem některá z míst se štábem vyhledala, ale vím, že na ty místa již nikdy nechci vkročit. A naopak jsou místa, která ve mně zanechala tak pozitivní pocit, že tam naopak chci znovu jet,“ prozradila svoje bezprostřední dojmy Michaela Grohmanová. Michal Václavek dodal: „Všechny ty jevy mají nějaké svoje historické zázemí, a to je na tom to zajímavé. Člověk se dozví něco o historii toho místa, jak to tehdy chodilo a proč to takto bylo nebo nebylo.“

Než si budeme moci na dokument Po setmění zajít do kin, premiéra je naplánovaná na listopad tohoto roku, můžeme se nechat navnadit prvním tajemným trailerem.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací