Foodblogerka Eva Francová představila třetí Kuchařku ze Svatojánu

kucharka_ze_svatojanu_zdravi_z_kuchyneV Café Arieta se křtilo s podtitulem „zdraví z kuchyně“.

Nejen všichni vegetariáni a vegani mohou od září listovat novou kuchařkou plnou lahodných receptů. Foodblogerka Eva Francová totiž nelenila a sestavila pokračování kuchařských bestsellerů Kuchařka ze Svatojánu a Kuchařka ze Svatojánu – Zahrada na talíři. Třetí díl, nesoucí podtitul Zdraví z kuchyně, obsahuje desítky chutných receptů. Inspirovat se můžete při přípravě polévek, moučníku, hlavních chodů, pomazánek, salátů i svátečních tabulí. Autorka Eva Francová v úvodu dokonce prozrazuje, že ze svých jídel postupně vyřadila i mléko, sýry, tvaroh, smetanu či jogurty. Naopak svůj jídelníček obohatila o spoustu nových chutí a vůní v podobě kvalitních fermentovaných výrobků, jako jsou shoyu nebo tamari, umeocet, miso, tempeh a mnoho nejrůznějších koření.

Křest netradiční kuchařky se konal v malebných prostorech kavárny a čajovny Café Arieta umístěné v útulném nádvoří v centru Prahy. Spisovatelku a foodblogerku Evu Francovou přišla podpořit celá řada přátel, tudíž se slavnostní akce nesla v příjemném a uvolněném duchu.

Anotace knihy Kuchařka ze Svatojánu – zdraví z kuchyně:

Říká se, že ne každou nemoc je možné vyléčit jídlem, ale žádná nemoc se beze změny stravy vyléčit nedá. Pokud připustíme, že veškerý hmotný i nehmotný svět je pouze různá forma energie, musíme zákonitě dojít k tomu, že energií je i to, co sníme a vypijeme. Je moc dobře, že začínáme přemýšlet o našem jídle i v tomto kontextu. Naše vlastní zdraví by ale mělo být jen jedním z hledisek, skrze které posuzujeme naši potravu. Měli bychom si uvědomit, co naše nenasytnost způsobuje nejen nám samým, ale i okolnímu světu jako celku. Všichni jsme na jedné lodi a ta loď se jmenuje Země.

Jak vypadal křest točící se kolem zdravého jídla, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací