YouTubeři Pedro, Shopaholic Nicol, Gabrielle Hecl, Kovy a Nicole a Lucka míří do kin v dokumentu Nejsledovanější

Červený koberec - filmy, kino, zábava, foto: www.cervenykoberec.czČasosběrný dokument odhaluje životy Youtuberů i zákulisí YouTuberingu.

YouTube, YouTubeři či YouTubering jsou výrazy, které dnes a denně vidíme téměř všude. Co vše se za tímto fenoménem, který rozděluje lidi na dva tábory, skrývá? Jak je možné, že se někdo může uživit tím, že se natáčí na mobilní telefon a sdílí tato videa na internetu? Pokud vám tyto otázky vrtaly hlavou či patříte k masám, kteří sledují své oblíbence každý den, určitě oceníte zprávu, že právě vzniká film zabývající se tímto aktuálním tématem.

Režisér Jiří Sádek (horor Polednice), producent Jindřich Trčka a kameraman Antoan Pepelanov (Polednice, Rudý kapitán) oslovili skupinu nejpopulárnějších YouTuberů u nás, aby natočili časosběrný dokument mapující celý jeden rok jejich života. „YouTubeři dnes mají velký vliv na to, co se ve společnosti děje. Vymezují trendy a vytvářejí novou kulturu. Valná většina jejich diváků jsou ale děti a teenageři a jejich rodiče tomu nerozumí. Proto nám přišlo důležité vytvořit určitý komunikační most mezi rodiči a dětmi a vůbec všemi, kdo chtějí tomuto fenoménu porozumět,“ vysvětluje režisér Jiří Sádek důvod, proč se do práce na snímku Nejsledovanější pustil.

Natáčení začalo letos v dubnu na setkání YouTuberů s 20 000 fonoušky. Kamera neopustí Pedra, Shopaholic Nicol, Gabrielle Hecl, Kovyho a sesterské duo A Cup of Style ani na okamžik, tudíž se o nich a jejich práci dozvíme více, než z jejich osobních vlogů. Časosběrný dokument je doplněn i o názory všech, kterých se tato tématika dotýká, jako jsou rodiče dětí, marketingoví specialisté, sociologové, psychologové i nepostradatelní diváci.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci, kde byl nový projekt Nejsledovanější odhalen, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací