Festival francouzského filmu 2016 rozjasní podzim svým šarmem

festival_francouzskeho_filmu_2016_plakatJiž 19. ročník toho nejlepšího z francouzské tvorby odstartuje 23. listopadu.

Tradiční Festival francouzského filmu, konající se 23. – 30.11.2016, představí 51 vybraných snímků nejen divákům v Praze a Brně, ale také v Ostravě, Hradci Králové a Českých Budějovicích. I letos se můžeme těšit na spoustu nevšedních filmových zážitků a zajímavých hostů. Festival zahájí debutující režisérka Stéphanie Di Giusto s životopisným a vizuálně poutavým dílem Tanečnice. Stejně tak je s napětím očekáván životní příběh Jacques-Yves Cousteau: Odysea o slavném oceánografovi. Do Prahy zavítá i režisér Vincent Garenq s rodinným dramatem Spravedlnost pro mou dceru.

Není divu, že alespoň v jednom ze snímků se musela objevit současná francouzská nehasnoucí hvězda, herečka Marion Cotillard. Představí se nám v dramatu Xaviera Dolana Je to jen konec světa po boku neméně úspěšného Vincenta Cassela nebo Léy Seydoux. Neměli bychom si jej nechat ujít, protože získal na festivalu v Cannes Velkou cenu poroty. Cotillard ztvárnila hlavní roli ještě v romantickém dramatu Kameny bolesti režisérky Nicole Garcia, která bude dalším hostem festivalu.

I když jde o snímek z roku 2007, dokument Lagerfeld – Důvěrně o stejnojmenné módní ikoně si své diváky jistě bez problémů najde. Zvláštní pozornost při výběru filmů byla věnována legendě Catherine Deneuve. Velkým lákadlem pro příznivce animáků je zase dojemná Červená želva, oceněná v Cannes zvláštní cenou poroty. Na výběr je však ještě z mnoha dalších snímků nejrůznějších žánrů.

Co: 19. Festival francouzského filmu

Kdy: 23. – 30. listopadu 2016

Kde: Praha, Brno, Ostrava, České Budějovice, Hradec Králové

Podrobnosti: Festival FF

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací