Autor komiksu Klub rváčů 2 Chuck Palahniuk se sešel s českými fanoušky

klub_rvacu_2Na podpis Chucka Palahniuka si čtenáři museli vystát několik desítek metrů dlouhou frontu.

Kdo by neznal Klub rváčů, román amerického spisovatele Chucka Palahniuka, který se roku 1999 dočkal i stejnojmenného filmového zpracování. Postavám z knihy tenkrát propůjčili svoje tváře Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Jared Leto a další skvělí herci. Snímek se dokonce pyšní nominací na Oscara v kategorii Střih zvuku.

Přemýšleli jste někdy nad tím, co se dělo dál? Chuck Palahniuk odpovídá na naši otázku způsobem, který nás vtáhne do tísnivé atmosféry příběhu hned od první stránky. Pod komiksem Klub rváčů 2 je totiž podepsán nejen samotný Palahniuk, ale i cenami ověnčený kreslíř Cameron Stewart, který je mistrem ve svém oboru.

S každou další přečtenou stránkou odhalujeme, co se dělo deset let po událostech dnes již kultovního díla. Tyler Duran je mrtvý a my se potkáváme s vypravěčem původní knihy, který žije poklidným, spořádaným a tak trochu nudným rodinným životem. Vše se ale změní ve chvíli, kdy jeho žena Maria, řekněme zatouží po změně a okořenění jejich manželství.

I když jsou romány Chucka Palahniuka temné, depresivní a slovíčko „happy end“ je jim cizí, oblíbily si jeho tvorbu zástupy čtenářů a čtenářek po celém světě. Proto není divu, že si jeho říjnovou návštěvu Prahy nenechaly ujít stovky fanoušků, toužících po setkání s geniálním autorem. V kině Světozor, kde se konala beseda a křest komiksu Klub rváčů 2 s následnou autogramiádou, byste jen marně hledali volné místečko. Fronta na vytoužený podpis a selfie s Palahniukem čítala desítky metrů. O to šťastnější úsměvy jste mohli zahlédnout na tvářích těch, kteří se ocitli po boku spisovatele.

Anotace knihy Klub rváčů 2:

Je deset let po událostech z kultovního Klubu rváčů.Tyler Durden je mrtvý. Zůstal jen vypravěč původní knihy, který se uzdravil, oženil s Marlou, má syna, bezvýznamnou práci, nudné manželství… a polyká prášky, aby to takhle zůstalo. Jenže Marla má jiné představy o perfektním manželství a úžasném sexu. A tak prášky nahradí neškodným placebem.
A Tyler Durden se začne opět probouzet k životu.
Pokračování slavné knihy (podle které vznikl neméně legendární film) napsal sám autor originálu Chuck Palahniuk – a to pouze v komiksové podobě! Stvořil hit, který se hned dostal na první místo knižních bestsellerů New York Times!

Jak vypadal křest a autogramiáda Chucka Palahniuka, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací