Filmové události #42/16: Kohák jako instalatér zabral, o Jágrovi vznikne celovečerní dokument

instalater_z_tuchlovic_2016_plakatPokračovat bude i pottermánie, Fantastická zvířata vzniknou pětkrát.

Po divadelní hře Harry Potter a Prokleté dítě snaha vydělávat nekončí. Češi minulý víkend nejvíc chodili na Instalatéra z Tuchlovic v titulní roli s Jakubem Kohákem. Knižní fanoušci se zase dočkali celosvětově známého Chucka Palahniuka, ten v Praze pokřtil knihu Klub rváčů 2.

#42/16

Ve věku 90 let zemřel Andrzej Wajda, polský filmový režisér a dramatik. Wajda patřil k nejvýznamnějším představitelům polského filmu, který reprezentoval i za hranicemi Polska. V roce 2000 získal čestného Oscara za celoživotní dílo. Jeho nejsilnějším dílem byl snímek Katyň z roku 2007, k jehož natočení Wajdu inspiroval osud vlastního otce, jednoho z obětí katyňského masakru.

Fantastická zvířata a kde je najít, a hledat se bude hned pětkrát. Původní tři plánované díly na motivy knihy J. K. Rowlingové, příběhu autora učebnice pro studenty čar a kouzel v Bradavicích, se rozrostly na pentalogii. Warner Bros si od návratu do světa Harryho Pottera slibují velký úspěch, na plátna se přitom ještě nedostal ani první snímek. Ten má premiéru 17. listopadu letošního roku. Další setkání s magizoologem Mlokem Scamanderem (Eddie Redmayne) jsou naplánovaná na podzim 2018, 2020, 2022 a 2024.

Česko navštívil duchovní otec Klubu rváčů, autor knižní předlohy kultovního filmu Davida Finchera, Chuck Palahniuk. Americký spisovatel během své několikadenní návštěvy pokřtil v Praze komiks nesoucí název Klub rváčů 2. Ten se vrací k příběhu Tylera Durdena o deset let později po původním příběhu.

V kinech stále vítězí Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti od Tima Burtona. Thrillerovou Dívku ve vlaku, vítězný hit minulého víkendu v amerických kinech, ale u českých diváků porazila domácí komedie. Instalatér z Tuchlovic od Tomáše Vorla v hlavní roli s Jakubem Kohákem přilákal k plátnům na 34 tisíc diváků.  Před fantasy s Emily Blunt, natočené podle knižní předlohy, se probojovalo dokonce Dítě Bridget Jonesové.

O Oscara za nejlepší cizojazyčný snímek se letos před akademiky utká 85 zemí.
Česko bude reprezentovat snímek Petra Zelenky Ztraceni v Mnichově.

Jaromír Jágr v celovečerním filmu? Ano, a tentokrát rovnou v dokumentu o sobě samém. Název bude znít jednoduše. 68 podle Jágrova čísla dresu, točit by se mělo začít už v listopadu. První diváci by dokument, který se bude natáčet u nás i v zahraničí, měli zhlédnout o rok později v době 100. výročí založení americké NHL. Oslav se český hokejista bude účastnit jako významný hráč ligy. Promítat se pak „68“ bude po celém světě.

Před Vánocemi očekávají fanoušci Hvězdných válek návrat Darth Vadera. Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Noví hrdinové ze starého světa stojí před zdánlivě nemožným úkolem, ukrást plány Hvězdy smrti. Nový trailer představuje hlavní hrdinku Jyn Erso v podání Felicity Jones a jejího otce, jehož ztvárňuje Mads Mikkelsen. Premiéra v českých kinech je naplánovaná na 15. prosince 2016.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací