Slavnostní premiéra dramatu Tenkrát v ráji podpořil olympionik, slovenská herečka i česká šansoniérka

tenkrat_v_raji_2016_plakatFilm o Josefu Smítkovi do kina vyprovodila Kerekes s Hradilkem a celou tvůrčí delegací.

 

Tři filmové štáby, padesát natáčecích dnů a nevyzpytatelné počasí, za těchto podmínek vznikal nový český film Tenkrát v ráji, který byl natočený dle skutečné události. Tvůrci v něm toužili přiblížit mladé generaci životní příběh Josky Smítka (Vavřinec Hradilek), který se odmítl účastnit nucených prací a skrýval se před německými úřady a gestapem ve skalním městě Českého ráje. Zde nalezl nejen úkryt, ale i lásku. Nejlepší český horolezec své doby miloval nejen svobodu a lezení, ale i vdanou spisovatelku Vlastou Štáfkovou (Vica Kerekes), kterou poznal ještě před válkou v Tatrách.

Na slavnostní premiéru filmu, který nám prezentuje „lásku ve stínu hákového kříže“, dorazila početná tvůrčí i herecká delegace. Většina přítomných se nejvíce těšila na představitele hlavní mužské role, úspěšného českého kajakáře, olympionika, držitele tří zlatých medailí z mistrovství světa a mnohých dalších sportovních úspěchů Vavřince Hradilka. I když je tento muž ve sportovním světě velice známý a uznávaný, jednalo se o jeho první hereckou zkušenost. „Jestli se cítím být hercem, to musí posoudit ostatní. Já se samozřejmě pořád držím svého pádla a za herce se rozhodně neprohlašuji. Celý ten projekt pro mě samozřejmě znamená hodně, protože jsem na tom strávil dva a půl měsíce natáčení a také pár měsíců přemýšlení, jestli do toho vůbec půjdu. Byl to naprosto neskutečný zážitek, potkal jsem úžasné lidi na place a velmi si toho vážím,“ skromně odpověděl Hradilek na otázku týkající se jeho hereckého debutu.

Na podiu i při pózování před blesky fotografů jsme mohli zahlédnout Vicu Kerekes, Jana Budaře a Petra Šmída, zpěvačku, šansoniérku a hudební skladatelku Radůzu, kostýmní výtvarníci Evženii Rážovou, autora knižní předlohy Josefa Urbana a mnoho dalších. Slavnostní akcí provázela moderátorka Zorka Hejdová.

 

Jak to na slavnostní projekci v pražském kině Lucerna vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací