Listopadový Severský filmový čtvrtek se pustí do testování antidepresiv

Dásnké drama Ten, koho se bojíš s Ulrichem Thomsenem a Paprikou Steen.

 

Máte špatnou náladu a trpíte depresemi? Pokud se tyto stavy rozhodnete řešit antidepresivy, nemusí se dostavit pouze účinek, po kterém prahnete. Na vlastní kůži se o tom přesvědčí i Mikael (Ulrich Thomsen), který se zapojí do testování nového léku. Jeho osobnost ovšem projde nenávratnou změnou. Agáta Faltová ze Skandinávského domu slibuje: „Postupnou proměnu titulního hrdiny budou diváci sledovat se zatajeným dechem.“ V hlavní roli se představí Ulrich Thomsen, kterého můžete znát z oceňovaných skandinávských filmů Rodinná oslava, Bratři či Adamova jablka a z celé řady mezinárodních snímků, z nichž jmenujme například Jeden svět nestačí, Hitman a Střepy v hlavě. Po jeho boku spatříme herečku Papriku Steen (Idioti, Rodinná oslava či Mifune).

Napínavé dánské psychologické drama Ten, koho se bojíš budeme moci zhlédnout v rámci cyklu Severské filmové čtvrtky v Komorním kině Evald. Skandinávský dům si pro nás připravil nejen samotné promítání, ale i poučný úvod, tentokrát zaměřený na představitele hlavní role Ulricha Thomsena.

Co: Severské filmové čtvrtky – Ten, koho se bojíš

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 3. listopadu 2016 v 19:00

Vstupné: 110 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: Skandinávský dům

Synopse filmu Ten, koho se bojíš:ten_koho_se_bojis_plakat

Mikael žije v krásném domě s milující rodinou. Po přerušení práce na ministerstvu má konečně čas soustředit se na svůj vnitřní rozvoj. Proto se také rozhodne zúčastnit se lékařského testu nových antidepresiv. Ačkoliv je testování pro vedlejší účinky záhy zrušeno, Mikael se odmítá vzdát nově získaného smyslu pro klid a sebekontrolu a v experimentu pokračuje na vlastní pěst. Rostoucí agresivita a potřeba manipulovat druhými zapříčiní nejen postupný rozpad rodinné idyly, ale především nevratnou proměnu Mikaelovy osobnosti.

Hrají: Ulrich Thomsen, Paprika Steen, Emma Sehested Høeg, Lars Brygmann, Stine Stengade

Režie: Kristian Levring

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací