Trollové / Trolls – recenze

trollove_plakatNeonové paruky nasadit, váčky se třpytkami připravit a velká halucinogenní párty může začít.
 
 
 
Trollové jsou roztomilí a pestrobarevní skřítci, kteří milují tanec, zpěv a objímání. Jejich párty, které pořádají při příležitosti téměř čehokoliv narušuje každoroční Trollobraní. Umolousaní Bergeni totiž malá stvoření pojídají jako drogu štěstí. Král Peppy jednoho dne sbalí celou tlupu, uteče před krvežíznivými bestiemi a ukryje se před nimi v hlubokém lese. Dvě desítky let tak mohli Trollové tančit, zpívat, vystřihovat přáníčka a těšit se z objímání. Tomu všemu má být ovšem brzy konec. Princezna Poppy a její kamarád Větvík se ovšem nesmíří s tím, být pouhou pochutinou. A velké dobrodružství může začít.

Nový animák Trollové, který má i silnou knižní podporu, je, mírně řečeno, specifickým dílem. Svým obsahem i vzhledem je určen především menším dětem. Skřítci Trollové jsou energická stvoření, která nepostojí, milují tuny třpytek a neustále se vrtí. Největší chloubou jsou jejich vlasy, které používají téměř ke všemu. Mohou se totiž natáhnout do neuvěřitelné délky a bez problému poslouží jako lano, schody či úkryt před nepřáteli. Dokonce existují i speciální Trollové, kteří na první pohled vypadají jako discokoule a prdí třpytky. Najdou se i tací, kteří ze stejných tělesných partií produkují sladké koblížky. Kdo by si nepochutnal, že?

Veselost a hravost z díla prakticky odkapává.Příběh je prostý a je více než očekávatelné, jak velké putování dopadne. Ale na rozdíl od klasický animáků je cesta tam a zase zpátky okořeněna takovou dávkou infantilnosti a neuvěřitelných mimoňských výjevů, že v nás vzkřísí podezření, že si tvůrci při práci na snímku sem tam šňupli nějakého toho Trolla nebo pro nás dostupnější houbičku. Veselost a hravost z díla prakticky odkapává. To vše je podtrženo veselými písničkami v čele s trollím songem Can´t Stop the Feeling. Škoda jen, že se u nás budeme muset obejít bez hlasu Anny Kendrick, Gwen Stefani, Justina Timberlakea a dalších. Vše, včetně zpěvu je předabováno (až na jedno vystoupení, což nedává smysl).

 

Trollové sice patří k jednodušším animákům, ale jejich jinakost, dobrá nálada a hromada třpytek z nich dělá něco, co se jen tak nevidí. Děti z barevných skřítků, objímajících mraků, velké lásky a kamarádství budou bezesporu nadšeni. Starší doprovod bude sice většinou koukat s nevěřícně povytaženým obočím, ale užije si nálož známých a chytlavých songů, jako je nejen zmíněný Can´t Stop the Feeling, ale třeba i Move Your Feet, D.A.N.C.E., It’s a Sunshine Day a mnohé další.
 
 

Jsem duhová víla… Kdo mě pozve na zmrzlinový pohár, pánové?

trollove_2016_foto_08
 
 

Kdo nerad tančí, není Troll. Hop, hop, hop.

trollove_2016_foto_11
 
 

Pomóóóc, já jsem si doma zapomněl mé šťastné párty trenýrky.

trollove_2016_foto_09
 
 

65%

Trollové / Trolls

Trollové sice patří k jednodušším animákům, ale jejich jinakost, dobrá nálada a hromada třpytek z nich dělá něco, co se jen tak nevidí. Děti z barevných skřítků, objímajících mraků, velké lásky a kamarádství budou bezesporu nadšeni. Starší doprovod bude sice většinou koukat s nevěřícně povytaženým obočím, ale užije si nálož známých a chytlavých songů, jako je nejen zmíněný Can´t Stop the Feeling, ale třeba i Move Your Feet, D.A.N.C.E., It's a Sunshine Day a mnohé další.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací