Filmové události #45/16: Praha v zajetí festivalů. Novou tvář dostane Rambo i Al Capone

la_la_land_posterMezipatra v českých kinech vystřídá Severský filmový podzim.

V Praze odstartoval festival queer filmů, příští týden si přijdou na své milovníci severských filmů. Česká televize nabízela své počiny v Cannes a připravuje se na Vánoce. Ve filmu z říše Harryho Pottera se objeví Johnny Depp, Al Caponeho si v budoucnu zahraje Tom Hardy.

#45/16

pirati_z_karibiku_na_vlnach_podivna_2011_foto_a01

Fantastická zvířata a kde je najít vysílají za dva týdny na plátna první díl z už oznámených pěti. Ten další by měl přijít přesně za rok a měl by v něm dostat prostor Johnny Depp. Koho si však zahraje je velkou neznámou a fanoušci spekulují. Největším favoritem je černokněžník Grindelwald, jenž měl co dočinění s Brumbálem.

Praha v pátek zahájila festival queer filmů Mezipatra. Tématem letošního 17. ročníku je Hranice volnosti. Přehlídka snímků s LGBT tematikou bude pokračovat do čtvrtka 10. listopadu, vzápětí se přesune do Brna. Tam celkem 64 filmů mohou diváci zavítat od 11. do 18. prosince. Vybrané filmy se letos dostanou i do dalších míst v Česku, například do Ostravy, Olomouce, Plzně, Českých Budějovic nebo Hradce Králové.

La La Land ještě do kin nedorazil, ale už se o něm hodně mluví. Na konto film posbíral několik cen, jmenovitě tu z mezinárodního filmového festivalu v Torontu. Emma Stone a Ryan Gosling na roztančenou romanci z hollywoodského prostředí zvou další upoutávkou. Čeští diváci se snímku dočkají 5. ledna 2017.

Ve festivalovém se představí i severské filmy, ať už nové nebo starší počiny. Festival Severský filmový podzim, respektive jeho sedmý ročník zahájí v pražské Lucerně ve čtvrtek 11. listopadu Muž jménem Ove, švédský snímek na motivy stejnojmenné knihy Fredrika Backmana. V celkem 12 českých městech se pak do 8. prosince vystřídá dohromady 32 filmů ze Švédska, Norska, Finska, Dánska, Litvy a Islandu. Za zmínku stojí i dva oceňované dokumenty, Kola versus auta a Expedice Švédsko.

K Vánocům patří pohádky, každoročně i pár novinek. Česká televize si pro letošek přichystala rovnou čtyři. Na Štědrý den to bude Pravý rytíř v režii Martina Dolenského s Janem Komínkem a Lucií Černou v hlavních rolích. Zbylé sváteční dny kromě pohádky pro neslyšící děti vyplní pohádky Slíbená princezna a Zázračný nos. Česká televize nasadí do vysílání také letošní filmové novinky z českých kin v čele s Lídou Baarovou Filipa Renče. Diváci poprvé v televizi uvidí i Domácí péči.

Kdo by neznal ranaře Ramba. Kultovní postava je spojována s tváří Sylvestera Stallonea, to by se však mohlo změnit. Místo pátého pokračování filmové série se tvůrci snaží značku oživit s novým hercem. Režie snímku, který by se měl jmenovat Rambo: Nová krev, se ujal Ariel Vromen, scénář napsal neznámý Brooks McLaren. Jaký bude příběh a kdo se ukáže jako Rambo se ale ještě neví.

Česká televize se také zúčastnila televizního veletrhu v Cannes, kde nabízela své počiny. Největšímu zájmu se těšily seriály Já, Mattoni nebo Rapl. Druhý jmenovaný dokonce zaujal Američany, Rusko koupilo tři řady magazínu Herbář.

S novou identitou se výhledově vrátí také Al Capone, kterého si zahraje Tom Hardy. Pro film Fonzo si ho vybral scenárista a režisér Josh Trank.

the_founder_2016_poster_keaton

Mezi nově odhalenými plakáty uplynulého týdne vyniká ten na film bez (zatím) českého názvu. The Founder přijde do kin v lednu 2017 a láká logem McDonaldu. Hlavní hrdina Ray (Michael Keaton) v něm totiž ztvární průkopníka, který z klasických fastfoodů vytvořil celosvětový fenomén.

Po vděčném tématu vesmírného putování sáhl film Život, který prvním trailerem zve na květen 2017. Posádku mezinárodní vesmírné stanice při dokazování života na Marsu obsadí tací jako Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson nebo Ryan Reynolds.

zivot_2017_foto_a01

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací