Klára Vytisková vypráví o dětech a TvMiniUni

tvminiuni_plakat_2016S Flegym, Valentinkou, panem Voráčkem si zazpívala i Klára Vytisková.
 
 
 
Dětský zábavně vzdělávací pořad TvMiniUni si přichystal pro všechny kluky a holky na podzim překvapení, a to v podobě šesti písniček se speciálními hosty, kteří si zazpívají spolu s Flegym, Valentinkou, panem Voráčkem a dalšími postavami. Na obrazovce se vystřídají Bára Poláková, Lenka Dusilová, Klára Vytisková, Aneta Langerová, Xindl X či Vojta Dyk. Písničky, na jejichž vzniku se podíleli zajímaví skladatelé jako jsou Jura Hradil z Tata Bojs, Ondřej Brousek z Monkey Bussines, Marek Doubrava, Beata Hlavenková nebo Jan Maxián zazní i na akci 3. 12. v 11:00 v divadle Hybernia, při příležitosti hudebního výročí 200 originálních písniček. Nejen o spolupráci s TvMiniUni, ale i tom, jak velkou rodinu by chtěla, se podělila zpěvačka Klára Vytisková .

Jak jste se k tomuto projektu dostala?

Klára Vytisková: TvMiniUni jsem už před dvěma lety křtila první desku. Ještě jako těhotná. Od té doby ji mám doma a dnes už ji s mojí dvouletou dcerou Emilkou posloucháme.

 

A koukaly jste už i na pořad? Nebo je na to ještě malinká?

Klára Vytisková: Já nemám televizi, ale pouštěli jsme si to už na internetu a musím říct, že písničky jako takové ji zatím baví mnohem víc. Ona na to ještě nevydrží tak dlouho koukat, ale tancovat u toho, to ano.

 

Co vás na TvMiniUni nejvíce baví?

Klára Vytisková: Strašně mě baví, jak je to namluvené, že to je celé takové přirozené a asi mě baví i takový ten trochu punkový styl. Že to není žádná učesaná pohádka.

 

Která postavička je vám nejsympatičtější?

Klára Vytisková: Bóďa. Ten totiž zpívá písničku o tom volském voku, kde říká o mámě: „ta, co umí s olejem – ta, co bydlí s náma…“ To je podle mě věta, kterou bych tesala do kamene.

 

klara_vytiskova_03Měla jste dřív nějakou zkušenost s prací pro děti?

Klára Vytisková: Ano, asi tři roky jsme jezdili po dětských domovech, kde jsme s dětmi dělali takový interaktivní hudební program, jakoby „zpívací“ workshopy. Učili jsme je zpívat, rytmicky se zapojovali do našich písniček…

 

Vaše dcera má oba rodiče hudebníky, zdědila geny po rodičích?

Klára Vytisková: Abych pravdu řekla, tak vůbec nevím. Ale máme v obýváku postavené bubny mého manžela, kam často chodí bouchat. A řekla bych, že když se hýbe, přijde mi, že je to do rytmu. Ale těžko říct. Rozhodně ji netlačím žádným směrem, ať si holka dělá, co chce.

 

A plánujete rozšířit základnu o další členy potenciální rodinné kapely?

Klára Vytisková: Já chci spoustu dětí! Když mi režisér TvMiniUni Janek vyprávěl, že má tři, tak jsem si říkala: to je super!
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací