Kotek, Cibulková a Vagnerová ledem pokřtili knihu Padesátka

padesatka_knihaOliver Burian přenesl úspěšnou filmovou komedii Padesátka na stránky knihy.

Loni na Štědrý den do kin vstoupila úspěšná komedie Padesátka, která vznikla na základě stejnojmenné divadelní hry. Film, který při premiérovém uvedení v kině sesadil z čela divácké návštěvnosti i Star Wars, je nyní k dostání i v knižní podobě. Autorem knižní Padesátky se stal Oliver Burian, který vyrůstal ve stejném činžáku jako František Hrubín.

Slavnostního křtu, který se konal v Paláci knih Luxor, se účastnil nejen Oliver Burian, ale i filmová delegace, a to režisér a představitel mladého Pavky Bulána Vojta Kotek, Vilma Cibulková alis Kateřina Hilská a Hana Vagnerová ztvárňující mladou Blážu Kunovou. A vzhledem k tomu, že Padesátka je zimní komedie, křtilo se opravdu stylově. Kmotři se chopili číší plných ledových kostek. Až po slavnostním aktu přišlo na řadu šampaňské.

Samozřejmě se i vzpomínalo a opomenuty nezůstaly ani hlášky, kterých je v komedii opravdu mnoho. Vilmě Cibulkové v paměti nejvíce utkvěla replika: „Teď jsem málem zajela nějaké zvíře.“  Vojta Kotek přiznal, že nejčastěji používá hlášku: „Hory, no.“ Hana Vágnerová nejvíce vzpomíná na horský vynález s názvem Bulánova rozdvojka. Režisér Kotek se smíchem dodal, že toto slovní spojení nezlidovělo, ale pomůcku prý začínají vyrábět. Což bezesporu potěší všechny nadšené běžkaře.

Anotace knihy Padesátka:

Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé – lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění. A také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů, který nechal svého syna Juru porodit na Sněžce ve vysoké nadmořské výšce, aby se rychleji okysličoval. Jenže jeho syn Jura mu dělá starosti, místo běžkování totiž nahání úplně jiné padesátky. Je závislý na svádění zralých žen, jimž vyhání mráz z duší. Na závod, který Jura asi znovu nedokončí, přijíždí se svou matkou Jan Hilský a vedle skvělého času má i jeden osobní cíl. Za jeho splněním se vydává do zasněženého světa horských chat, kde spustí lavinu událostí a vzpomínek a taky se naučí, jak se proflusává mlha.

Jak to na křtu s ledovým překvapením vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací