14. Mezinárodní filmový festival outdoorových filmů se přesouvá do Prahy

MFOF_2016_obrToulka MFOF po padesáti místech v ČR a SR míří do svého finiše.

 

V pátek 7. října 2016 slavnostně odstartoval již 14. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů v Ostravě v Domě kultury. Poté se vydal na padesát míst v České republice. Desítky filmů s dobrodružnou, extrémní, adrenalinovou i cestopisnou tématikou jsme mohli zhlédnout ve Zlíně, Žilině, Bánské Bystrici, Brně, Hradci Králové, Plzni a v mnohých dalších městech.

Letošní ročník, který nabídl projekce 98 filmů se pomalu blíží do své poslední zastávky, a tím je Praha. Než festival doputuje do středu města, zastaví se na pár dnů v kině Radotín (22. – 25. 11. 2016) a kině Dlabačov (1. – 3. 12. 2016).  Od 5. do 10. prosince 2016 obsadí MFOF druhý sál kina Lucerna. Zde si užijeme nejen nepočet filmových projekcí, ale i dvě poutavé besedy. První z nich se koná ve čtvrtek 8. 12. v 18:30. Samotný ředitel festivalu Jiří Kráčalík bude hovořit na téma Špicberky – země věčného ledu. Ve stejnou dobu, pouze o den později se slova chopí horolezkyně Klára Kolouchová s besedou pojmenovanou KK nejen o K2.

Na pražské tiskové konferenci v kině Lucerna byl představen nejen samotný festival, ale i kniha o cestovatelské legendě Miloslavu Stinglovi. Český cestovatel, etnograf a spisovatel se stane i jedním ze speciálních hostů, kteří na slavnostním ukončením MFOF předají ocenění vítězům. Zakončení proběhne v sobotu 10. prosince ve velkém sále pražského kina Lucerna. Pozvání na akci přijali významné osobnosty z řad vrcholových sportovců, olympioniků a umělců. Kromě vyhlášení vítězů se můžeme těšit i na bohatý kulturní program, ukázky vítězných filmů a rozhovory s hosty. Na slavnostní akci jsou srdečně zváni všichni, kdo MFOF v Praze navštívili. Důležité je vyzvednout si včas svoji vstupenku.

Na závěr pražské tiskové konference Jiří Kráčalík uvedl, čím je nabídka Mezinárodního festivalu outdoorových filmů tak hodnotná. Proč jsou zde prezentované snímky výjimečné: „Na rozdíl od jiných filmový žánrů, celovečerních filmů, hraných dokumentů, hororů atd., má tento outdoorový jedinečnost. Tyto filmy jsou skutečné. Na nic si nehrají. To, co divák vidí ve filmu, se opravdu stane. Když někdo pláče, tak ve skutečnosti pláče. Nic není nahrané.“

 

Co: 14. Mezinárodní festival outdoorových filmů Praha

Kdy a kde:
22. 11. – 25. 11. 2016 – kino Radotín

1. 12. – 3. 12. 2016 – kino Dlabačov

5. 12. – 10. 12. 2016 – kino Lucerna

Podrobnosti: MFOF

Jak to vypadalo na tiskové konferenci 14. ročníku MFOF, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací