Filmové události #49/16: Český horor podle Kinga uspěl na mezinárodním festivalu, ČT představila program na jaro

mittelcinemafestNejočekávanějším projektem je drama Monstrum o autorovi Stalinova pomníku na Letné.

Krátkometrážní film Jsem brána Čecha Robina Kašpaříka se probojoval mezi desítku snímků na hororovém festivalu v australském Sydney. V Praze, Brně a Českých Budějovicích zpestří začátek prosince desítka vybraných italských novinek. Česká televize na jaře nabídne film Monstrum nebo seriál Bohéma, vrátí se i dokumentární cyklus GEN. Imagine Dragons lákají na Pasažéry, chystá se ženský spin-off Jump Streetu.

#49/16

První český film na motivy Stephena Kinga je na světě. Jmenuje se Jsem brána a natočil ho třicetiletý Robin Kašpařík, který má za sebou zatím dva studentské filmy. Krátkometrážní hororový snímek se probojoval na prestižní festival sci-fi A Night of Horror International Film Festival organizovaný v australském Sydney. Tam byl film Jsem brána promítán jako jeden z deseti krátkých filmů z celého světa v kategorii H. P. Lovecraft, pojmenovaném po knižním klasikovi hororové literatury, z něhož vychází ve své tvorbě i sám King.

Plakát plný postav z Batmana. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby nešlo o postavičky z lega.  Po LEGO příběhu má Warner Bros. v záloze LEGO Batman film. Do českých kin neobvyklý animák přijde 9. února 2017.

lego_batman_film_poster

Mezi národnostně zaměřenými filmovými festival přišla řada na Itálii. Začátek prosince v Praze, Brně a Českých Budějovicích nabídne čtrnáctý ročník Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest deset čerstvých děl z italské filmové tvorby.  Film Naprostí cizinci už získal festivalové ocenění. Zpovědi režiséra Roberta Andó uspěly v Karlových Varech. Přehlídka potrvá od 1. do 12. prosince 2016.

Česká televize představila svůj program na jaro. Největším tahákem bude televizní film Monstrum. Drama Viktora Polesného mapuje tragický osud sochaře Otakara Švece, autora největšího skupinového sousoší v Evropě. Část Stalinova pomníku, lidově zvaného „Fronta na maso“, loni kvůli natáčení filmu vyrostlo na pražské Letné. Do minulosti se vrátí také hraný seriál Bohéma Roberta Sedláčka, ta nakoukne do zákulisí protektorátních filmů s Oldřichem Novým (Saša Rašilov) nebo Jaroslavem Marvanem (David Novotný). Po patnácti letech se také vrátí dokumentární cyklus GEN, Galerie elity národa.

„Osmý díl“ Harryho Pottera, Prokleté dítě, zamíří z londýnských divadelních prken a pultů knihkupectví i za oceán. Producenti diskutují uvedení velkolepé divadelní show v newyorském divadle Lyric Theatre. Jejich ambicí je začít jaro 2018, Harry Pottera svět nebude mít ještě dlouho dost.

Americká kapela Imagine Dragons v promu na Pasažéry. S novým singlem Levitate doprovází poslední sestřih lákající na očekávaný film Pasažéři s Jennifer Lawrence a Chrisem Prattem v rolích dvou vyslanců do kosmu, kteří se probudí o devadesát let dříve na palubě vesmírně lodi před jejím přistáním. Film, který zrežíroval Mortem Tyldum (Kód Enigmy) podle scénáře Jona Spaihtse (Doctor Strange), uvedou česká kina na zlomku roku, 29. prosince.

Po výdělečných komediích 21 a 22 Jump Street s Channingem Tatumem a jeho parťákem Jonahem Hillem možná přijde ženská verze. Scénář i do třetice dostal na starosti Rodney Rothman, na bedra dostane patrně i režii. Co však není jasné, jestli se objeví nové postavy nebo se film bude věnovat už známým policistkám, které v jedničce ztvárnily Dakota Johnson a Rye Rye.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací