Knihu Dědečku, už chodím do školy pokřtila Viktorka s Theodorem a Bárou Basikovou

dedecku_uz_chodim_do_skoly_knihaMistr etikety Ladislav Špaček vypráví příběhy plné etikety a etiky dětem od 6 let.

 

V knihkupectvích se právě objevila nová kniha Ladislava Špačka Dědečku, už chodím do školy. Jedná se o třetí díl knižní trilogie etikety a etiky pro děti, kdy si kluci a holky prostřednictvím vyprávění vštěpují, jak se mají chovat na hřišti, ve školce, na návštěvě či doma v rodině. Stejně jako roste vnučka Ladislava Špačka, roste i úroveň a obtížnost vyprávěných příběhů. „Třetí díl, kdy už jde Viktorka do školy, je ještě náročnější. Tady už děti 6, 7 a 8leté získávají větší vhled do toho, jak funguje svět kolem nás. Dozvídáme se tu spoustu novinek o tom, jak funguje město nebo jak se máme správně chovat ke spolužákům. Jak si pěstovat silnou vůli, abychom vydrželi a zvítězili. Ta kniha učí nejen etiketě, ale i etice, mravnosti, slušnému chování, ohleduplnosti a taktu,“ vysvětluje mistr etikety.

Slavnostní křest publikace Dědečku, už chodím do školy se samozřejmě neobešel bez vzácných hostů. Hlavními kmotry se stala nejen samotná Viktorka, ale i mladý gentleman Theodor, kterého na akci doprovodila jeho maminka, zpěvačka Bára Basiková. Mezi diváky jste mohli zahlédnout i Bářinu dceru Aničku a manžela Petra Poláka.

Anotace knihy Dědečku, už chodím do školy:

Dědečku, už chodím do školy je dalším pokračováním oblíbené série knížek Dědečku, vyprávěj a Dědečku, ještě vyprávěj. Laskavý dědeček si opět povídá se svou zvídavou vnučkou Viktorkou o světě kolem nich. Viktorka už je ovšem školačka, chodí do první třídy, a proto si přináší spoustu nových podnětů a otázek ze školního prostředí. Knížka pomůže rodičům v touze rozvíjet dobré vlastnosti jejich dětí, vštěpovat jim mravní hodnoty současného světa, pěstovat v nich silnou vůli, vytvářet správné návyky chování mezi lidmi a v různých situacích, které Viktorku potkávají. Knížka je stejně jako předchozí dva díly doplněna o CD, na kterém autor předčítá celou knihu. Děti si ji tak při poslechu mohou podle obrázků „číst“ samy, ty starší si pak knihu s dědečkem budou číst společně.

Jak to na slavnostní akci v Paláci knih Luxor vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací