Ondřej Sokol překládá a režíruje čtvrtého Martina McDonagha

kati_cinoherni_klub_poster„Dnes byl zrušen trest smrti. Co my sakra teď budeme dělat.“

 

V Činoherním klubu se od 6. prosince 2016 hraje další divadelní hra od Martina McDonagha. Inscenaci Kati (v originále Hangmen) o slavných britských katech šedesátých let mohli diváci poprvé spatřit loni v září v londýnském Royal Court Theatre a poté Wyndham´s Theatre na West Endu. A nutno podotknout, že se Martin McDonagh vrátil po dvanáctiměsíční pauze s velkou pompou. Představení Katů v režii Matthewa Dunstera v Royal Court Theatre se těšilo nejen přízni diváků a kritiků, ale odneslo si i řadu ocenění.

U nás se režie a překladu chopil odborník na tohoto britsko-irského autora, a to Ondřej Sokol, který má na svém kontě již čtvrtou McDonaghovu hru. Děj Katů se odehrává v šedesátých letech minulého století, kdy byl zrušen trest smrti. A kati měli problém.

Na tiskové konferenci, která se konala v kavárně Činoherního klubu byli představeni herci, kteří si v čerstvě uvedené dobovce zahrají: Ondřej Sokol (James Hennessy), Martin Finger (Harry Wade), Ondřej Malý (Syd Armfield), Dana Černá (Alice Wadeová), Tomáš Jeřábek (Bill), Otmar Brancuzský (Charlie), Vladimír Kratina (Arthur), Dalibor Gondík (Derek Clegg), Jaromír Dulava (Inspektor Fry), Václav Šanda (Peter Mooney), Štěpánka Fingerhutová (Shirley Wadeová) a v neposlední řadě Alois Švehlík (Albert Pierrepoint).

„My hrajeme McDonagha rádi, protože je to autor, který je drsný, skandální, vtipný, cynický, ale zároveň, a to je něco čím se liší od ostatních a říká to i on sám, že v jeho hrách je schované srdce. Někdy je schované tak, že ho skoro není vidět, ale je tam. A to je, mimo jiné, to, co nás na jeho hrách také zajímá,“ uvedl ředitel a umělecký šéf Činoherního klubu Vladimír Procházka na adresu Martina McDonagha. Herec, překladatel a režisér Ondřej Sokol jeho slova vzápětí potvrdil. Na hru Kati si tento rok můžete zajít ještě dvakrát, a to 13. a 20. prosince.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací