Pařba o Vánocích / Office Christmas Party – recenze

parba_o_vanocich_plakatHo ho ho hodně hustá párty!

Američané žijí v době, kdy firemní večírky už nejsou to, co bývaly, není na nich alkohol, jsou pořádány za bílého dne, zkrátka jsou nudné. Clay a jeho sestra Carol zdědili firmu po svém otci, Clay dostal na starost otcovu pobočku a Carol se stala CEO celé firmy a tím má moc nad všemi jejími pobočkami. Přesto, že jsou sourozenci, jejich přístup k práci i životu samotnému se diametrálně liší. Carol ve snaze zachránit finanční stav firmy, zavírá málo prospěšné pobočky a propouští jednoho zaměstnance za druhým. Teď je na řadě Clayova pobočka, ale on se jen tak nedá. Ve snaze zachránit svoji pobočku a své zaměstnance od zániku, se Clay chystá uzavřít výhodnou smlouvu s klientem, která je jedinou šancí na přežití firmy. Ovšem, aby toho mohl docílit, musí Clay, s pomocí svého kamaráda a šéfa technického oddělení Joshe, uspořádat ten největší vánoční večírek jaký kdy svět viděl. Ovšem jak už to bývá, věci se docela rychle zvrtnou a vše se začne ubírat trochu jiným směrem.

Po Pařbě ve Vegas, Pařbě v Bangkoku a Pařbě na třetí přichází trochu jiná pařba, a to o Vánocích. I když by český překlad mohl pobízet k tomu, že se jedná o další pokračování „pařeb“ není tomu tak. Josh Gordon a Will Speck, režiséři známí svými díly jako Záměna, přináší publiku veselou vánoční podívanou. Tvůrci vsadili na obdobné obsazení jako právě v Záměně a do dvou z hlavních rolí obsadili Jennifer Aniston a Jasona Batemana. Pro ně to byla už několikátá spolupráce po snímcích jako Šéfové na zabití či Šéfové na zabití 2. Dokazují tak, že už jsou na plátně sehraná dvojka a jde jim to spolu.

Pařba o Vánocích je snímek nabitý veselou vánoční náladou a ztřeštěnými scénkami.Jason Bateman si zahrál Joshe, šéfa technického oddělení, který je odhodlaný svému kamarádovi Clayovi jakkoliv pomoct v záchraně jejich firmy. Je to právě rozvedený muž, který už nemá moc co ztratit a který se nenechá životem zahnat do kouta. Jennifer Aniston je Carol, sestra Claye, které se všichni bojí a mají před ní obrovský respekt, tedy všichni kromě jejího bratra, který je právě tak tvrdohlavý jako ona. Je odhodlaná zkřížit svému bratrovi plány a zavřít jeho pobočku, ale na druhou stranu, rodina je rodina. Samotného Claye si zahrál T. J. Miller, známý jako jeden z hlasů v animovaných filmech Jak vycvičit draka nebo Velká šestka. Clay je tak trochu velké dítě, ale právě to je jeden z důvodů, proč ho mají jeho zaměstnanci rádi, tím druhým je, že dovede uspořádat neskutečnou párty. V dalších rolích se objevily například Olivia Munn coby ajťačka se kterou má Josh blízký vztah, nebo Kate McKinnon (v poslední době spíše známá jako ta, co paroduje Hillary Clinton) jako upjatá šéfka oddělení HR, a mnoho dalších.

Co se týče hudební stránky, snímek nás naladí na jednu stranu do vánoční nálady a na druhou stranu do nálady na slavení. Mezi vybrané sváteční koledy patří například Jingle Bell Rock, We Wish You a Merry Christmas či O Holy Night. Párty songy jsou například Time of Our Lives od Pitbulla a Ne-Yo, Work it Out nebo Twerk a mnoho dalších. Soundtrack je plný známých jmen a písní.

Pařba o Vánocích je snímek nabitý veselou vánoční náladou a ztřeštěnými scénkami. Svými často už okoukanými vtípky spadne do kategorie bláznivých komedií. Tyto komedie jsou všechny založeny na podobném principu: jednoduchá zápletka, hloupí či naivní hrdinové, prosté (občas až trapné) vtipy a surrealistické situace, do kterých se jednotlivé postavy dostávají. Přesně proto tento snímek diváky nijak nenadchne, ovšem ani nezklame. Dočkáme se přesně toho, na co jsme připraveni a očekávání, se kterými se chystáme tento film zhlédnout, jsou naplněna, takže není čeho litovat. Má přeci jen jít o lehkou komedii, jejímž úkolem je v divákovi nabudit pocit Vánoc. A to přesně splní. U Pařby si odpočineme, pobavíme se a na závěr se i pousmějeme nad vlastně docela milým příběhem.

Pařba o Vánocích se sice nikdy nestane kultovním vánočním snímkem jako je na příklad Láska Nebeská nebo Sám doma, ale na jednu či dvě sezóny určitě vydrží a stojí za to. Navíc je to tak trochu must-see pro ty, co už si zažili nějaký ten firemní vánoční večírek. Ti zjistí, že není pařba jako pařba.

Ach ta sourozenecká láska.

parba_o_vanocich_2016_foto_07

I takovou podívanou je možné uvidět na dobré párty.

parba_o_vanocich_2016_foto_08

Šťastné a veselé Vánoce přeje Santa Clay.

parba_o_vanocich_2016_foto_05

60%

Pařba o Vánocích / Office Christmas Party

Pařba o Vánocích je snímek nabitý veselou vánoční náladou a ztřeštěnými scénkami. Svými často už okoukanými vtípky spadne do kategorie bláznivých komedií. Tyto komedie jsou všechny založeny na podobném principu: jednoduchá zápletka, hloupí či naivní hrdinové, prosté (občas až trapné) vtipy a surrealistické situace, do kterých se jednotlivé postavy dostávají. Přesně proto tento snímek diváky nijak nenadchne, ovšem ani nezklame. Dočkáme se přesně toho, na co jsme připraveni a očekávání, se kterými se chystáme tento film zhlédnout, jsou naplněna, takže není čeho litovat. Má přeci jen jít o lehkou komedii, jejímž úkolem je v divákovi nabudit pocit Vánoc. A to přesně splní. U Pařby si odpočineme, pobavíme se a na závěr se i pousmějeme nad vlastně docela milým příběhem.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací