První Severský filmový čtvrtek roku 2017 nám přinese drama Můj takzvaný otec

muj_takzvany_otec_poster_severske_filmove_crvtrkyŠvédské drama s tragikomickými prvky zahájí další rok plný severských filmů.

S novým rokem přichází i nová várka filmů z cyklu Severské filmové čtvrtky v Komorním kině Evald. Skandinávský dům nezahálí a hned na první lednový čtvrtek roku 2017 nám přichystal švédské drama s tragikomickými prvky Můj takzvaný otec. V hlavní roli budeme moci obdivovat výkon oblíbeného švédského herce Michaela Nyqvista, známého ze švédské adaptace trilogie Milénium Stiega Larssona. Tentokrát se nám představí jako otec, který ztratí paměť a jeho dcera (Vera Vitali) tak dostane šanci získat rodiče, jakého by si bývala přála. Mladá herečka byla za svůj výkon v roce 2015 nominována na švédskou cenu Guldbagge v kategorii nejlepší herečka. K obsazení se vyjádřila i Dominika Wittenberg Gašparová ze Skandinávského domu: „Kombinace těchto dvou hereckých osobností s režisérem Ulfem Malmrosem zaručuje skutečný divácký zážitek“.

Režisérovi Ulfovi Malmrosovi, který má na kontě snímky jako Tjenare kungen, Hubená Sussie či Mammas pojkar, bude věnován krátký úvod plný hodnotných informací i severské filmografii. Film bude uveden v originálním znění s českými titulky.

Co: Severské filmové čtvrtky – Můj takzvaný otec

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 5. ledna 2017 v 19:00

Vstupné: 120 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: Skandinávský dům

muj_takzvany_otec_poster_filmove_crvtrky_banner

Synopse filmu Můj takzvaný otec:muj_takzvany_otec_poster_severske_filmove_crvtrky

Těhotná Malin nemá kde bydlet po té, co se s ní rozešel přítel. Její poslední naděje spočívá v jejím otci Martinovi, kterého ale nikdy neviděla. Ukáže se, že je to arogantní a sebestředný herec. Když mu Malin o sobě vypráví, dostane Martin mrtvici. Po probuzení trpí ztrátou paměti a nepamatuje si, že se se svou dcerou nikdy předtím nesetkal. Malin využije příležitosti k získání otce, kterého nikdy neměla. Učí Martina, jak žít, a spolu si vymyslí šťastné dětství.

Hrají: Michael Nyqvist, Sverrir Gudnason, Vera Vitali, Henrik Dorsin, Tova Magnusson-Norling

Režie: Ulf Malmros

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací