LEGO® Batman film / The Lego Batman Movie – recenze

Na, na, na, na, na, na, na, na, na, Batman!
 
 
 
Batman, neboli Bruce Wayne (jejda jeho tajná identita je venku!) je samotář a většinu času tráví o samotě. Jeho jediným společníkem je věrný sluha Alfred. Společnost mu také dělají jeho všelijaké bathračičky a nezměrné bohatství. Bruce se v samotě doslova utápí, ale nedokáže si to připustit. To se však změní jednoho dne, kdy se mu do života připlete sirotek Dick Grayson, kterého nedopatřením adoptuje. Dick je mladý, veselý, bystrý a nadšený úplně ze všeho. Batman ale nemá čas na rodičovství, musí zhatit plány svému úhlavnímu nepříteli Jokerovi. A tak mu nezbývá než vzít Dicka s sebou na toto dobrodružství, které naprosto změní jejich svět.

Kdo nemá rád LEGO? To je otázka, na kterou se zeptali tvůrci prvního snímku. Odpověď zněla: všichni mají rádi LEGO! Tentokrát k tomu ještě přidali otázku: kdo nemá rád Batmana? A tak vzniklo doopravdy unikátní a chytré spojení Batmana a LEGA, které baví. Režisér Chris McKay se už částečně podílel na tvorbě prvního LEGO příběhu, a tak si asi řekl, proč by ten další nemohl udělat on sám. A dobře udělal.  Jemu a ostatním tvůrcům se podařilo vytvořit vtipný a svěží snímek, který pobaví jak děti, tak dospělé.

Plusové body má tato kreslená pohádka i za hollywoodské herce, kteří propůjčili své hlasy lego postavičkám. Hlavního hrdinu namluvil Will Arnett. Will Arnett je Batman! A že mu to batmanování jde, objevil se už v prvním LEGO příběhu a byl natolik úspěšný, že pro něj vytvořili samostatný film. Po jeho boku věrně stojí Ralph Fiennes jako Alfred. Herec známý coby Voldemort si tentokrát střihl trochu jinou roli. Michael Cera zase propůjčil hlas Dicku Graysonovi. Je jasné, že Scott Pilgrim, by mu určitě záviděl. Zach Galifianakis, komik, který ve svých filmech každého rozesměje, se tentokráte musel sám smát jako Joker. Za dámské rozptýlení se postarala Rosario Dawson a její atraktivní Barbara Gordon, na které může Batman oči nechat. Mezi další známé osobnosti, jejichž hlasy je možno slyšet v originálním znění patří například Jenny Slate, Conan O’Brien, Billy Dee Williams, Zoë Kravitz, Eddie Izzard Seth, Green, Channing Tatum, Jonah Hill, Adam Devine, Mariah Carey a dokonce i Siri (ano ta Siri).

Navíc, svět LEGA umožňuje kreslenému příběhu, aby byl hravý, a důležitou roli v něm hraje i velká představivost.Dalo by se říct, že v současnosti je animace na svém vrcholu. Kvalitní animace a vizuální efekty potká divák v kdejakém filmu. Ovšem animace v LEGO filmech je v něčem odlišná, a to v tom, že nepůsobí tolik animovaně. A přece jen to animace je, přestože lego kostky vypadají naprosto realisticky, jako když jsme si s nimi jako děti hrávali. Navíc, svět LEGA umožňuje kreslenému příběhu, aby byl hravý, a důležitou roli v něm hraje i velká představivost. Využívá hodně fantasie, přesně proto ho má rád snad opravdu každý a jeho popularita je, i přes tolik let působení na trhu, stále značná.

LEGO Batman film je snímek, který si umí dělat srandu sám ze sebe, a to se cení. Paroduje a vysmívá se předešlým batmanovským filmům (včetně nejnovějšího Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti). Četné odkazy na staré a nové snímky o Batmanovi uspokojí i ty nejzarytější fanoušky netopýřího muže.

Po úspěchu LEGO příběhu tvůrci nezaháleli a rozhodli se vytvořit toto jeho volné pokračování. Bylo to dobré rozhodnutí. LEGO Batman film je snímek, který potěší diváky různých věkových generací. Má překvapivou zápletku, která je jednak originální, ale zároveň i vtipná. Humorné zesměšňování známých batmanovských momentů pobaví každého. Není to žádné intelektuální drama, nebo hluboká sci-fi, je to prostě srandička. A přesně něco takového v dnešním světě potřebujeme, na odlehčení a pro radost. Navíc Batman v LEGO podání silně aspiruje na jeden z nejlepších DC filmů v současnosti (nic proti Batfleckovi, ale je to tak). Tak doufejme, že nás svět lega bude bavit ještě dlouho.
 
 
 

Synku, drž se mě!


 
 
 

Why so unserious?


 
 
 

Trochu natěsno, ale hlavně, že spolu!


 
 

80%

LEGO® Batman film / The Lego Batman Movie

Po úspěchu LEGO příběhu tvůrci nezaháleli a rozhodli se vytvořit toto jeho volné pokračování. Bylo to dobré rozhodnutí. LEGO Batman film je snímek, který potěší diváky různých věkových generací. Má překvapivou zápletku, která je jednak originální, ale zároveň i vtipná. Humorné zesměšňování známých batmanovských momentů pobaví každého. Není to žádné intelektuální drama, nebo hluboká sci-fi, je to prostě srandička. A přesně něco takového v dnešním světě potřebujeme, na odlehčení a pro radost. Navíc Batman v LEGO podání silně aspiruje na jeden z nejlepších DC filmů v současnosti (nic proti Batfleckovi, ale je to tak). Tak doufejme, že nás svět lega bude bavit ještě dlouho.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací