Festival La Película znovu přináší španělštinu do českých sálů

Když u nás stále vládne zima, můžete se potěšit alespoň filmy z jihu.

Temperamentní a melodický jazyk ovládne česká kina díky již 12. ročníku festivalu (nejen) španělských filmů, který zavítá hned do čtyř měst: Praha, Brno, Ostrava a Hradec Králové. Jako již tradičně se snaží dramaturgie La Películy předvést pestrost španělské kinematografie. Důkazem toho je téměř dvacet snímků, mezi nimiž najdeme ovšem také kousky z Mexika či Kuby.

Pestrost se týká také vybraných žánrů, protože na své si přijdou fanoušci nejrůznějších preferencí. Zhlédnout můžete třeba napínavé krimi s prvky humoru (Sto let odpuštění), nízkorozpočtový snímek o tabuizovaném tématu Žít a jiné příběhy, drama o mateřství Únos, program oživují také sci-fi snímky, a to postapokalyptický Konec či experimentální Noemova archa, na své si přijdou také příznivci typického španělského humoru (Noc, kdy moje matka zabila mého otce).

Speciální sekce je věnována Valencii, ovšem nejde o „reklamu“ na tuto část země, ale o snímky, které jí byly financovány, nebo odsud pochází daní tvůrci a podobně. Smyslem je dokázat, že zásadní díla nemusí pocházet jen z Madridu nebo Barcelony.

Jižní Ameriku nám reprezentuje třeba argentinská komedie Král čtvrti Once o argentinských židech a útěkem před minulostí, nebo oceňovaný venezuelsko-mexický snímek Zdaleka o nevšedním a nevyrovnaném vztahu, odhalujícím samotu.

Co: 12. festival španělských filmů La Película

Kdy a kde:

Praha 14. – 19. února 2017 Kino Světozor
Brno 16. – 19. února 2017 Kino Scala
Ostrava 20. – 22. února 2017 Minikino
Hradec Králové 22. – 24. února 2017 Bio Central

 
Podrobnosti: La Película

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací