Druhý ročník tour „Pohyb pomáhá“ odstartoval za přítomnosti Lounové, Finkové, Vojtkové, Gregorové a dalších celebrit

Hanka Kynychová bojuje proti domácímu násilí.

Již před rokem spojila cvičitelka Hanka Kynychová síly s Policií ČR a pomáhá šířit prevenci domácího násilí, se kterým má bohužel i osobní zkušenost. Tour Pohyb pomáhá nabízí nejen možnost zacvičit si pod vedením Hanky, ale získat i mnoho užitečných informací o zdravém životním stylu, jak se bránit v případě agresora či jak poradit kamarádce.

Tuto bohulibou a velmi potřebnou činnost podpořila celá řada známých osobností. Do sálu Nuselské radnice v Praze přišly Olga Lounová, Klára Doležalová, Linda Finková, Jana Adamcová, Kristýna Janáčková, Dáša Zázvůrková, Libuše Vojtková, Hana Gregorová, Kate Matl a Miriam Chytilová. A každou z nich na zahájení již druhého ročníku tour „Pohyb pomáhá“ přivedlo něco jiného. Například moderátorka Klára Doležalová prozradila: „Rozhodla jsem přijít hlavně proto, že jsem máma dvou dcer, a proto tuto problematiku vnímám velmi citlivě a jsem ráda, že se osvěta touto formou realizuje. Je důležité, aby ženy věděly, co si k nim smí muž dovolit a co ne.“

I když je akce cílena především na ženy, nechyběli na akci ani muži. Známý tanečník Marek Dědík zahájil tour Pohyb pomáhá 2 tanečním vystoupením se svojí životní i taneční partnerkou Terezou Stařičnou.

Tour „Pohyb pomáhá 2“ pořádá Policie ČR ve spolupráci s Hankou Kynychovou v rámci preventivní kampaně projektu „Zkus to říct“. „Hanku Kynychovou jsme si vybrali proto, že se kolem ní soustřeďují ženy, které jsou naší cílovou skupinou. Domácím násilím si buď prošly na vlastní kůži, nebo je pácháno v jejich okolí,“ vysvětluje pplk. Mgr. Zuzana Pidrmanová z Policejního prezidia ČR.

Po pražské zastávce se tour „Pohyb pomáhá 2“ vydává i do dalších měst, a to 25. 2. do Liberce, 26. 2. do Mostu, 4. 3. do Tišnova, 5. 3. do Strakonic, 11. 3. do Břeclavi a zakončena bude 12. 3. v Třinci.

 

Jak to na slavnostním zahájení vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací