East Doc Platform přivádí do Prahy 400 filmových profesionálů z oblasti dokumentu

Téma letošního ročníku zní: „Přítomnost, která trvá…“

Až do 12. března 2017 můžete navštívit největší dokumentární akci svého druhu v regionu East Doc Platform (EDP) organizovanou Institutem dokumentárního filmu, která se koná v rámci Festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Již šestý ročník přivítá 400 filmových profesionálů, zástupců významných světových festivalů a klíčové osobnosti z oblasti dokumentárního filmu.

O devět cen soutěží několik projektů, jež spojuje jedno společné téma, a to „Přítomnost, která trvá…“. „Čas spoluvytváří základní linii v autorském dokumentárním filmu. To, že dokumentaristé zachytí událost a otevřou jí v čase dalším významům, nás přivedlo k tomu, že bychom rádi vyzvali k zpomalení a otevřely důležité momenty k další diskuzi, neboť současné skutky mají dopad i do naší budoucnosti,“ přibližuje téma Miriam Ryndová, vedoucí East Doc Platform.

Součástí East Doc Platform je i East European Forum, největší setkání dokumentárních tvůrců ze střední a východní Evropy s předními evropskými a severoamerickými televizními producenty, distributory, nákupčími, zástupci filmových fondů, festivalů a produkčních společností. Akce slouží nejen k prezentaci projektů režisérů a nezávislých producentů, ale nabídne i workshopy a přednášky věnované dokumentární tvorbě na mezinárodním poli. Veřejná prezentace proběhne v sobotu 11. března v čase od 9:30 do 13:30 v Divadle Komedie. East European Forum nabídne například Lust For Life režiséra Radovana Síbrta, který vypráví o členech kapely The Tap Tap, snímek Satanic Girls režiséra Bohdana Bláhovce vyprávějící o osudech dívčí kapely Satanic Girls či aktuální film Dobrá změna (The Good Change) režiséra Konrada Szolajskiho zabývající se problémem současné polské politiky.

V pátek 10. března 2017 navíc proběhne veřejná prezentace sedmi projektů zaměřených na aktuální sociologické, ekologické a politické otázky. V rámci Doc Tank se představí například český film Rukopisy a česko-nizozemský snímek Putin.

Co: East Doc Platform

Kdy: 6. – 12. března 2017

Kde: většinou v Institutu Cervantes (Na Rybníčku 6, Praha 2)

Podrobnosti: program EDP

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací