24. Febiofest zveřejnil další slavné hosty a poctil herce Vladimíra Menšíka ražbou pamětní medaile

Emir Kusturica osobně uvede premiéru vášnivé love-story Na mléčné dráze s Monicou Bellucci.

Již za týden bude slavnostně zahájen 24. ročník Febiofestu, který uvede v Praze a následných regionálních ozvěnách 155 filmů z 55 zemí v celkem 573 projekcích. Takto velká a významná akce se samozřejmě neobejde bez vzácných hostů a speciálních poct. Do Prahy přijede i režisér Emir Kusturica, který zde osobně uvede premiéru vášnivé love-story Na mléčné dráze s Monicou Bellucci. Hlavní mužskou roli ztvárnil sám Kusturica.

K očekávaným snímkům bezesporu patří i Volání netvora: Příběh života, který vznikl na motivy stejnojmenného oceňovaného bestselleru amerického scénáristy a spisovatele Patricka Nesse, se kterým se budeme moci na Febiofestu též potkat. Přijede i kameraman českého původu Peter Zeitlinger, který natočil například s Wernerem Herzogem krimi drama Špatnej polda s Nicolasem Cagem či dokumentární snímky Setkání na konci světa, Grizzly Man a další.

Na finální tiskové konferenci MFF Praha – Febiofest se nejen oznamovalo, ale i oceňovalo. Febiofest společně s Českou mincovnou poctil in memoriam legendárního baviče a herce Vladimíra Menšíka ražbou pamětní medaile. První z edice pouhých 60 kusů zlatých mincí převzaly jeho manželka Olga s dcerou Martinou. Vyrobeno bude i 200 ks stříbrných medailí. V předešlých rocích byli vlastní mincí poctěni Karel Fiala či Rudolf Hrušínský. 

Tím ale oceňování ani zdaleka nekončí. V průběhu festivalu si Kristiána za přínos světové kinematografii odnese český herec Jan Tříska, americký režisér Abel Ferrara a britský kameraman Peter Suschitzky.

Co: 24. Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest

Kdy: 23. – 31. března 2017

Kde: Praha

Podrobnosti: MFF Praha – Febiofest

Program: Febiofest

Jak to na hlavní tiskové konferenci MFF Praha – Febiofest vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací