Abel Ferrara a Jan Tříska převzali Kristiána za přínos světové kinematografii

Film Agnieszky Holland slavnostně otevřel Febiofest 2017.

Ve čtvrtek 23. března 2017 se do pražského Obecního domu sjeli milovníci filmů. V tento den se tu totiž konalo slavnostní zahájení již 24. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest. Po červeném koberci vinoucím se po schodišti do honosné secesní stavby se prošli nejen americký režisér Abel Ferrara a herec Jan Tříska, kteří se stali čerstvými držiteli ocenění Kristián za přínos světové kinematografii, ale i polská režisérka a scénáristka Agnieszka Holland s tvůrčí a hereckou delegací. Její film, mysteriózní krimi drama Přes kosti mrtvých, totiž Febiofest 2017 otevřel. Diváci letos mají možnost zhlédnout více jak 150 filmů.

Přihlížející fanoušci, kteří netrpělivě očekávali příjezdy hvězdných hostů a toužili po selfie či podpisu od svého idola, se ani chvíli nenudili. K poslechu a dokreslení slavnostní atmosféry hrál početný orchestr. Děním na červeném koberci provázel moderátor Vlasta Korec.

V sále Obecního domu pomyslné moderátorské žezlo převzala Jolana Voldánová, která na pódium pozvala prezidenta festivalu Fera Feniče. Nejen pod jeho pečlivým dohledem převzali již zmíněné ocenění Abel Ferrara a Jan Tříska. Oba muži měli z pekelně těžké trofeje radost a nestyděli se o ni podělit. Český herec žijící v Los Angeles si navíc odnesl i zlatou medaili s jeho podobiznou.

Jak to na slavnostním zahájení 23. MFF Praha – Febiofest vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu. Nasát atmosféru můžete i prostřednictvím krátkého videa z červeného koberce.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací