Intimní drama Špína na Febiofestu uvedla a představila Tereza Nvotová s početnou delegací

Nvotová, Šišková, Námerová a Holubář mluvili o znásilnění i natáčení v psychiatrické léčebně

 

MFF Praha – Febiofest nám letos nabízí ke zhlédnutí 155 filmů. Diváci tak mají možnost vidět díla všech žánrů od ostřílených režisérů i začínajících debutantů. V nabídce nalezneme i intimní drama Špína, které je absolventským filmem a zároveň hraným debutem Terezy Nvotové na pražské FAMU.

Mladá slovenská herečka a režisérka se pustila do opravdu těžkého a velmi intimního tématu, a to dívčího zneužití. Velká část tiskové konference se zabývala právě stěžejní scénou znásilnění. Nvotová uvedla, že jejich cílem bylo natočit tuto scénu co nejuvěřitelněji a z pohledu sedmnáctileté dívky. Nechtěli trumfnout nejbtutálnější filmová znásilnění. Spolu se scénáristkou Barborou Námerovou uvedla, že veřejnost se mylně domnívá, že většina znásilnění probíhá v noci v temných uličkách. „Když se podíváte na statistiky, nejen u nás, ale i v rámci EU, tak většina znásilnění se děje v ‚bezpečném‘ prostředí a je páchané blízským nebo známým oběti,“ doplňuje Nvotová.

Prvnímu promítání Špíny na pražském Febiofestu předcházela i chůze po červeném koberci. Poté se celá delegace přesunula do multikina CineStar, kde film v čele s Terezou Nvotovou uvedla. Další projekce se uskuteční 30. a 31. března.

Na cestu filmu Špína a režisérky Terezy Nvotové MFF Praha – Febiofest se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací