Bůh masakru (2011)

buh_masakru_2011_plakat
Režie:
Premiéra v ČR: 26. 1. 2012 ()

Synopse: Rvačka dvou dětí na hřišti. Nateklé rty, vyražené zuby… Rodiče „oběti“ pozvali na návštěvu rodiče „útočníka“, aby vyplnili pojistnou událost a vše v klidu vyřešili. Přátelské žertíky zprvu vysoce civilizovaných lidí se postupně mění v masakr, kterému nikdo z nich neunikne. Příběh odhaluje to, co je politicky korektní, a ukazuje, že pod pozlátkem je mnoho krutosti.

Jedna z nejhranějších současných francouzských dramatiček Yasmina Reza se spojila se světoznámým režisérem Romanem Polanskim, aby svou hru převedla na stříbrné plátno. Snímek, který zahajoval filmový festival v Benátkách 2011, natočil Polanski půl roku po propuštění z domácího vězení ve Švýcarsku.

Recenze:
Film stojí a padá dle výkonu hereckých es: Kate Winslet, Christoph Waltz, Jodie Foster a John C. Reilly. A musím říct, že si tato čtyřka opravdu mákla, ale stojí to za to. Většinu času jsou všechny postavy na plátně současně a diskutují. Výtečné na nich je to, že každá má jiné postoje a hodnoty a do děje vstupuje s určitou společenskou maskou na obličeji. Postupem času tyto mimikry začínají praskat a na povrch se derou čiré a ničím nepřikrášlené skutečné názory. Pravdou je, že k rozvázání jazyka nemalou dávkou přispěje i 18ti letá whisky.

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací