Filmové události #14/17: Kina slaví Dny evropského filmu, Aneta Langerová zabrousila do hereckých vod

Česká zpěvačka si zahrála hlavní roli perzekuované ruské básnířky v připravovaném filmu.
 
 
 
Praha hostí festival Dny evropského filmu, to nejlepší z evropské produkce se pak vydá do Brna a regionů. Českou zpěvačku Anetu Langerovou oslovila Marta Nováková, aby ztvárnila hlavní roli v jejím film 8 šílených hlav. Česká televize nakupovala a prodávala na zahraničním veletrhu. Michael Bay má připravený materiál od scenáristického týmu na dalších 14 transformeřích příběhů. Netflix chystá seriál na motivy Anny ze Zeleného vršku.

#14/17

V Praze probíhají Dny evropského filmu. Do 13. dubna se v kinech Lucerna, Světozor, Royal a kině Pilotů představí na padesát filmů výhradně z evropské produkce, a to nejen v ústřední sekci best of. Českou stopu představuje působivá česko-slovenská Pátá loď režisérky Ivety Grófové, oceněná Křišťálovým medvědem z Berlinale. V české koprodukci vznikly i snímky Ministerstvo lásky od Pava Marinkoviće a Sibiřský deník Viesturse Kairišse. Přehlídka pak poputuje do Brna a ozve se i v některých regionálních městech.

Michael Bay se nechal slyšet, že má v zásobě čtrnáct hotových příběhů pro sérii Transformers. Přitom už se několikrát dušoval, že skončí, naposledy po pátém díle, který vyjde letos v červnu. Rozběhnutá už jsou další pokračování na rok 2019 a prequel, který fanoušky série zavede před dění toho vůbec prvního deset let starého filmu.

Aneta Langerová se představí v netradiční roli herečky, ztvární básnířku Annu Barkovu v biografickém filmu 8 hlav šílenství. Do svého filmu si zpěvačku vybrala Marta Nováková, ta se tak jedenáct let po svém celovečerním debutu vrací s autorským filmem. 8 hlav šílenství vypráví příběh nadějné ženy od začátku dvacátých let v Rusku, která strávila velkou část svého života v gulazích či ve vyhnanství. Ve filmu se objeví Zuzana Fialová, Miroslav Táborský nebo Sabina Remundová, zazní v něm hudba Vladivojny La Chiy. Snímek přijde do kin na podzim.

Joachim Rønning, režisér pětky Pirátů z Karibiku s podtitulem Salazarova pomsta, kteří mají premiéru 25. května, natočí poslední počin Michaela Crichtona. Crichton, který se proslavil příběhy Jurského parku, zemřel v roce 2008. Mikro, jak se poslední kniha jmenuje, už nestihl dokončit, finální práce na příběhu odvedl Richard Preston. Sci-fi, které vypráví o skupině studentů cestující do Havany kvůli výzkumu záhadně se zmenšujících věcí a předmětů. Scénář podle knižní předlohy píše Darren Lemke, který se věnoval Shrekovi nebo seriálu Ztraceni. Společnost Stevena largaerga, která natáčecí práva vlastní, má v záloze i práva k historické story Pirátská odysea, která byla objevena až po Crichtonově smrti.

Remake seriálu Labyrint chtějí točit v Německu a Nizozemsku, v zahraničí se jedná i o prodeji Rapla a minisérii Spravedlnost. O její koncept projevili zájem ve Francii. Česká televize naopak koupila práva na premiérovou dvanáctou řadu Červeného trpaslíka a osmidílné Půlnoční slunce. Od BBC získala k odvysílání minisérii SS – GB, historickou fiktivní story stojící na vítězství Německa ve válce s Británií. Tuzemská veřejnoprávní televize nakoupila vysílací práva i k několika filmům z minulých let, diváci se dočkají Vlka z Wall Street nebo oscarového 12 let v řetězech. Na ČT art se objeví záznamy koncertů Lennyho Kravitze, George Michaela, zesnulého Davida Bowieho nebo historické vystoupení Rolling Stones v Havaně.

Návrat Mary Poppins v podání Emily Blunt je naplánovaný na Vánoce příštího roku, už teď Walt Disney vypustil sérii promo snímků z natáčení. Je na nich k vidění kouzelná chůva s dětmi projíždějící večerním Londýnem. V muzikálu se dále objeví Meryl Streep, Ben Whishaw, Julie Walters nebo Colin Firth.

 

Netflix zveřejnil trailer s rusovlasou dívkou se zapletenými copy a venkovskou vizáží. Jde o Anne, respektive o Annu ze Zeleného vrchu, natočenou podle klasické dětské knihy Lucy Maud Montgomery vydané na začátku 20. století. Hlavní roli v seriálu ztvárňuje Amybeth McNulty, která se objevila v loňském thrilleru Morgan. Netflix láká na poměrně dramatické dospívání půvabné dívky, která ztratila rodiče, ale neztrácí sílu. Anne má premiéru 12. května.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací